Vojvodina arhiva vesti 15.06.2017

Namirnice koje ubrzavaju topljenje kilograma

Moj Novi Sad 15.06.2017
Neke namirnice možete da jedete svakog dana, a one vam pomažu da se otarasite suvišnih kilograma. Grejpfrut Ubrzava metabolizam i pomaže pri gubitku kalorija. Bogat je vlaknima i pomoći će u stabilizaciji nivoa šećera u krvi. Celer Krije jednu… »

SRBIJA DOBILA PREMIJERKU: Ana Brnabić mandatar za sastav nove vlade

Moj Novi Sad 15.06.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je na konferenciji za medije da je mandatar za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić. Ana Brnabić je ušla u prethodnu vladu, formiranu nakon parlamentarnih izbora 2016. godine, kao nestranačka ličnost i… »

Rasveta upaljena kad joj vreme nije

Dnevnik 15.06.2017
NOVI SAD: Naša čitateljka nam je poslala sliku iz Tekelijine ulice na Podbari na kojoj se vidi ulična rasveta koja je greškom ostala upaljena i po danu. Rasveta u ulici na Podbari ostala je upaljena kad joj očigledno nije bilo vreme za to, a da li se… »

Za njive bez GMO soje

RTV 15.06.2017
SOMBOR - U Lugovu kod Sombora održana je manifestacija "Dunav Soja Dan Polja – od bez GMO soje do bez GMO mleka". Dan polja soje su organizovali „Udruženje Dunav Soja" i kompanija „Agri Business Partner". Cilj ove manifestacije je da… »

Projekat "Sačuvajmo kulturu Šida"

RTV 15.06.2017
ŠID - U okviru programa Gradovi u fokusu, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije podržalo je projekat Opštine Šid Sačuvajmo kulturu Šida. Za realizaciju projekta kojim je predviđeno kompletno renoviranje sale Kulturno obrazovnog… »

Festival evropskog filma Palić u finansijskom problemu

Subotica.com 15.06.2017
Dvadeset i četvrto izdanje Festivala evropskog filma Palić održaće se od 15. do 21. jula na više lokacija u Subotici i na Paliću. Uprkos brojnim problemima sa kojima se suočava, Festival će zadržati glavne sekcije. U fokusu 24. Festivala biće… »

Čišćenje kanala kod Sivca u dve smene

RTV 15.06.2017
SIVAC - Na Velikom bačkom kanalu, najzagađenijem vodotoku Evrope, kod Sivca, u toku su radovi na izmuljavanju dna i uređenju obala. Posao finansira Pokrajinska vlada, a izvode ga JVP "Vode Vojvodine" i Vodoprivredno preduzeće "Bačka" iz Vrbasa… »

Povezivanje nauke i privrede

RTV 15.06.2017
NOVI SAD - Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i dekan Fakulteta tehničkih nauka (FTN), Univerziteta u Novom Sadu prof. dr Rade Doroslovački potpisali su u četvrtak, 15. juna 2017. godine u PKV Sporazum o poslovno-tehničkoj… »

U toku prijave za kreativnu školu za mlade

NoviSad.com 15.06.2017
Novi Sad - U toku su prijave za "Kreativnu EU letnju školu" namenjenu mladima iz Novog Sada, koja će u tom gradu biti održana od 24. juna do 1. jula. Škola je namenjena ovima koji žele da steknu veštine u grafičkom dizajnu, video-produkciji… »

Pokret DJB: Objaviti javno sve ugovore i biografije zaposlenih u Gradskoj upravi

Subotica.com 15.06.2017
Saopštenje Gradskog odbora Pokreta "Dosta je bilo" Subotica prenosimo u celosti. Do kraja godine u Gradskoj upravi Subotice trebalo bi da bude zaposleno 33 lica na neodređeno vreme i 13 osoba na određeno. Predlogom kadrovskog plana koje je usvojilo… »