Vojvodina arhiva vesti 15.06.2017

Održana Sportska olimpijada predškolaca u Somboru

Dnevnik 15.06.2017
SOMBOR: Za kraj školske godine, održana je sada već tradicionalna „Dečja sportska olimpijada“ predškolaca iz somborske PU „Vera Gucunja”. Ovu priredbu je uspešno organizovala i koordinisala Nataša Babić, stručni saradnik za fizičko… »

Roditelji žrtava iz "Kontrasta" ogorčeni najnovijom presudom

Moj Novi Sad 15.06.2017
Nakon izricanja oslobađajuće presude protivpožarnim inspektorima, članovi porodica nastradalih ne slažu se sa odlukom suda. Roditelji žrtava požara u diskoteci "Kontrast" ne kriju ogorčenje najnovijom slobađajućom presudom izrečenom novosadskim… »

Fudbalerke Spartaka u prvom šeširu za kvalifikacije Lige šampiona

Subotica.com 15.06.2017
Fudbalerke Spartaka, šampionke Srbije nalaze se na zasluženom odmoru posle odlične sezone i osvojene duple krune. Rukovodstvo kluba podnelo je kandidaturu za domaćina kvalifikace grupe turnira Lige šampiona gde će Spartak kao predstavnik Srbije… »

Stadion Jadrana u Feketiću poneo ime čuvenog fudbalera i trenera

Subotica.com 15.06.2017
Stadion Fudbalskog kluba "Jadran" u Feketiću dobio je ime čuvenog igrača i trenera Dragana Miranovića Mirketa – Sije, dok je Omladinsko pionirska škola ponela naziv „Tasko – Duka” po dvojici bivših igrača i trenera. Na inicijativu Marka… »

Pretpremijera predstave "Proslava" Kiš teatra

Subotica.com 15.06.2017
Nakon osam meseci rada, mladi glumci Kiš teatra večeras će održati pretpremijeru predstave "Proslava", s početkom u 20 časova. Predstava će se igrati u glumačkoj učionici u Omladinskom klubu "Skladište", koja se nalazi u zgradi Jadrana, na… »

Radosne vesti iz Betanije: Rođeno 16 beba

Moj Novi Sad 15.06.2017
Nastavlja se dominacija dečaka u novosadskom porodilištu. Kako javljaju iz Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu, od 14. juna u sedam časova, do 15. juna u isto vreme, u ovoj zdravstvenoj ustanovi rođeno je 16 beba – šest devojčica i… »

ZR: Promocija knjige "Kada Bog zažmuri"

RTV 15.06.2017
NOVI SAD - Predstavljanje knjige "Kada Bog zažmuri" profesorke sociologije iz Novog Sada, Marije Vasić održaće se u velikoj sali Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin" u Zrenjaninu, večeras u 19 časova. Knjigu čini zbirka kratkih priča… »

Počeo 25. pozorišni maraton u Somboru

RTV 15.06.2017
SOMBOR - Sinoć je u Somboru počeo 25. pozorišni maraton pod sloganom „Kocka je bačena" Ova tradicionalna manifestacija u slavu teatra traje do 17. juna. Prvi put istoriji pozorišnog maratona festival je počeo dvema premijerama Narodnog pozorišta… »

Vremeplov: Karađorđevići vraćeni na presto

RTV 15.06.2017
NOVI SAD - Na današnji dan 1903. godine Skupština Srbije vratila je Karađorđeviće na presto, izabravši za kralja kneza Petra Karađorđevića, koji je živeo u izgnanstvu u Ženevi. Izbor je usledio posle oficirskog "majskog prevrata" 11. juna 1903… »

Opština Novi Bečej dodeljuje osam kuća izbeglicama

Blic 14.06.2017
Komisija opštine Novi Bečej zadužena za dodelu kuća izbegličkim porodicama na njenoj teritoriji, izvršila je bodovanje 17 pristiglih prijava i odlučila da će prvih osam kandidata sa liste prijavljenih dobiti novu stambenu jedinicu. Kako piše u… »