Vojvodina arhiva vesti 15.06.2017

NAŠ IZBOR: Pet najboljih lokacija za trčanje u Novom Sadu i okolini (FOTO)

Moj Novi Sad 15.06.2017
Preznojali smo se za vas tražeći idealna mesta za džoging u gradu. Smatraju ga najdostupnijim i najjeftinijim sportom. Kako i ne bi, potrebno je jednostavno da krenete. Možete samo da izađete na ulicu i napravite neku rutu u bilo kom pravcu, možete… »

Čoka: Za rekonstrukciju vodovoda 20 miliona

RTV 15.06.2017
ČOKA - U opštini Čoka u toku su radovi na rekonstrukciji četiri kilometra vodovodne mreže, čija je ukupna vrednost 20 miliona i 185 hiljada dinara. Sa blizu 16 miliona dinara, radove sufinansira Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu… »

Kako "sezonski" dogurati do penzije?

RTV 15.06.2017
APATIN - U vremenu sezonskih poslova, dugogodišnji sezonci se pitaju mogu li zaraditi penziju, a oni koji tek počinju ove poslove imaju šansu za prvu zaradu. Šezdesetogodišnja Milanka Škorić iz Apatina je lovac na penziju i radni staž. Sedam… »

Stanovnici Šikare protestuju zbog ponašanja migranata

Dnevnik 15.06.2017
SOMBOR: U sredu uveče kod doma u Šikari organizovano je prvo protestno okupljanje građana ovog naselja, zbog sve većih problema sa migrantima. Povod za početak protesta je nasrtaj grupe migranata na sedamnaestogodišnju devojku. Incident, za koji… »

Umetnička zbirka Franjevačkog samostana u Subotici

Subotica.com 15.06.2017
U okviru obeležavanja 300. godišnjice Franjevačke rezidencije, juče je u autentičnom ambijentu, svečano otvorena izložba slika umetničke zbirke Franjevačkog samostana. Nakon predavanja o putujućem slikaru Matijasu Hanišu, koje je je održano u… »

Najteže prošlo - maturanti polagali test iz matematike

Subotica.com 15.06.2017
Testom iz matematike, osmaci su nastavili polaganje završnog ispita, koji traje tri dana. Iako đaci kažu da zadaci na testu nisu bili mnogo teški, ovaj predmet zadao im je najviše muka u pripremi, ali i dilemu dok ne budu objavljeni tačni odgovori -… »

"Festival noćnog neba" u subotu u Planetarijumu na Tvrđavi

Moj Novi Sad 15.06.2017
Popularizacija nauke kroz sadržaje namenjene Novosađanima svih uzrasta. Projekat “Festival noćnog neba” proizvod je jednosemestralne saradnje Departmana za Nove medije Akademije umetnosti Novi Sad, Astronomskog društva Novi Sad (ADNOS) i… »

Inđija: Rasvetljena provala u prodavnicu

RTV 15.06.2017
INĐIJA - Pripadnici policije u Inđiji rasvеtlili su provalu u prodavnicu u okolini grada i pronašli 29-godišnjеg muškarca koji sе tеrеti za ovo krivično dеlo, saopšteno je iz Policijske uprave Sremska Miitrovica. Kako je navedeno, u… »

Nasilje nad starima i dalje tabu tema

RTV 15.06.2017
VRŠAC, BAČKA PALANKA - Zlostavljanje starijih osoba je globalni socijalni problem koji pogađa milione starijih u svetu, a 15. jun je dan kada svi treba da dignu glas protiv nasilja nad starijima. O fenomenu nasilja u trećem životnom dobu, nema mnogo… »

Koncert duhovne i svetovne muzike

Dnevnik 15.06.2017
SREMSKI KARLOVCI: Društvo za negovanje tradicija i razvoj Sremskih Karlovaca, u saradnji sa Sabornom crkvom u Sremskim Karlovcima, organizuje sutra u 20 sati u Svečanoj sali Karlovačke gimnazije koncert duhovne i svetovne muzike. Nastupa hor Smera za… »