Vojvodina arhiva vesti 15.06.2017

Isključenja struje za 16. jun (petak)

Subotica.com 15.06.2017
Zbog radova na elektroenergetskom sistemu, jedan broj ulica u Subotici i okolnim prigradskim naseljima biće privremeno isključen sa elektro mreže. U slučaju loših vremenskih prilika radovi se odlažu. Elektrodistribucija "Subotica" obaveštava… »

Otvorena izložba dečjih radova u Eđšegu

Dnevnik 15.06.2017
NOVI SAD: Izložba dečjih radova „Likovna radionica za decu u dvorcu Eđšeg”, otvorena je juče u tom dvorcu, u čijem su prostoru crteži i nastali. Reč je o finalnom delu istoimenog kreativnog projekta koji je, u realizaciji Kulturnog centra… »

"VODOVOD": Havarije na Podbari i Adicama, Ledinci bez vode do kasnih večernjih časova

Moj Novi Sad 15.06.2017
Kako javlja JKP "Vodovod i kanalizacija", zbog radova na sanaciji havarije bez vode će danas, 15. juna, do 13 sati biti ulica Đorđa Jovanovića na Podbari, a do 14 sati parna strana ulice Branka Ćopića – od broja 52 do broja 108 – na Adicama Da… »

GRADSKA KUĆA: Uručena priznanja dobrovoljnim davaocima krvi (FOTO)

Moj Novi Sad 15.06.2017
Gradonačelnik "skinuo kapu" herojima današnjice. Povodom 14. juna, Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je juče u Gradskoj kući višestruke dobrovoljne davaoce krvi, koji su u prethodnoj godini… »

Promocija kataloga ''Poklon-zbirka Ivanke Acin''

RTV 15.06.2017
NOVI SAD - U petak, 16. juna u 20.00 sati u Galeriji Matice srpske biće održana promocija kataloga izložbe ''Poklon-zbirka Ivanke Acin'' autorke Miroslave Žarkov. Zahvaljujući brojnosti radova Ivanke Acin koji se nalaze u Galeriji Matice srpske… »

Kanalsku mrežu uređuje 920 miliona

Dnevnik 15.06.2017
Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i resorni sekretar Vuk Radojević, uručili su juče ugovore predsednicima 40 lokalnih samouprava u Vojvodini, koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva u okviru konkursa namenjenog uređenju… »

Ko je sejao kod Sombora, da se sam prijavi

Dnevnik 15.06.2017
SOMBOR: Radna grupa koju je imenovala gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović, pozvala je sva pravna i fizička lica da se prijave ukoliko su bez pravnog osnova obradila državno poljoprivredno zemljište, odnosno zemljište u javnoj svojini grada… »

Trešnje iz Bačke putuju na istok

Dnevnik 15.06.2017
KARAVUKOVO: U toku je berba trešanja u Karavukovu u opštini Odžaci na plantaži od 15 hektara površine koju su 2012. podigli tamošnja Zemljoradnička zadruga „Agrodunav” i Poljoprivedna stručna služba Sombor. Po rečima predsednika Društva… »

Dunja Sudžum ređa nagrade

Dnevnik 15.06.2017
SUBOTICA: Kada su pre dve godine majka Vesna i otac Žarko osetili da njihova petogodišnja ćerka Dunja Sudžum pokazuje očigledan talenat, ne za crtanje, već i za slikarstvo, upisali su svoju stariju devojčicu u Školu crtanja pri Mađarskom… »

Susret vinara i vinogradara Srednjeg Banata

Dnevnik 15.06.2017
KLEK: U organizaciji Kluba vina Zrenjanin, u nedelju su održani sada već tradicionalni junski susreti vinogradara i vinara srednjeg Banata. Prilika je to da se vinogradari i vinari sretnu, ispričaju, čuju nešto novo i zanimljivo i, naravno… »