Izvor: Blic arhiva vesti 12.07.2017

Sećate li se vrednog dečaka sa manjače? Jovanče u ministrovom zagrljaju, i ove godine prodaje maline pored puta

Blic 12.07.2017
Dečak, Jovan Gajić, koji je prošlog leta sve impresionirao prodajom malina pored puta u selu Sitnica na Manjači, da bi zaradio za udžbenike i školski pribor, letos se vratio istom poslu. Zajedno sa sestrom Jovanom koja je završila sedmi razred… »

Većina Rusa hoće zaoštravanje politike: "Putin previše liberalan, mora da pokaže Zapadu čija majka crnu vunu prede"

Blic 12.07.2017
Najnovije ankete koje je sproveo analitički centar „Levada“ pokazuju da veliki broj Rusa želi zaoštravanje politike. Putin je za njih čak previše liberalan. Zašto je to tako? Na tragu tog pitanja za "Dojče vele" piše Viktor Jerofejev, čiju… »

Čak 800 puta jača od marihuane, a nije zabranjena: Ima li u Bosni sirotinjske droge?

Blic 12.07.2017
Nove sintetičke droge koje su mnogo jače i toksičnije od onih "tradicionalnih" već neko vreme haraju regionom i uzimaju svoj danak. Međutim, kako Faktor saznaje, u BiH, ove vrste droga zasad još nisu toliko popularne. Kako je potvrđeno u Federalnoj… »

Odluka o stečaju “Robnih rezervi Srpske” za tri dana

Blic 12.07.2017
Okružni privredni sud Banjaluka doneće u zakonskom roku od tri dana odluku o tome da li će nad Javnim preduzećem "Robne rezerve Republike Srpske" biti pokrenut stečajni postupak, odlučeno je na današnjem ročištu na kojem su bili utvrđivani… »

Napravila haos zbog partnera: Nataša Bekvalac šokirala ponašanjem, polupala sve

Blic 11.07.2017
Nakon godinu dana od albuma "Original", Nataša Bekvalac vratila se na scenu novim singlom provokativnog naziva "Crta". Energična pesma će bez sumnje zapaliti klubove širom regiona, a u tekstu će se pronaći sve devojke koje su se našle u situaciji… »

Vujović u Trstu: Uklanjanje granica mora da bude prioritet

Blic 12.07.2017
Suština svih napora države je stvaranje prostora za nova radna mesta i nastavak rasta privrede, a cilj Samita u Trstu je i da Srbija za sebe obezbedi slobodan protok ljudi i robe te osigura energetske sigurnosti za našu zemlju - kaže za Tanjug… »

Starac se ubio ispred porodične kuće u Teočaku

Blic 12.07.2017
Muškarac I.H (77) nastanjen na području opštine Teočak ubio se hicem iz vatrenog oružja ispred porodične kuće, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. Smrt I.H. konstatovao je lekar Doma zdravlja Teočak, a o ovom… »

Užas na karaburmi: Pronađeno telo žene sa električnim kablovima obmotanim oko vrata

Blic 12.07.2017
Telo žene C. P. (75) pronađeno je sinoć nešto pre ponoći u njenom stanu u beogradskom naselju Karaburma. Policija istražuje da li je u pitanju ubistvo ili samoubistvo, pošto je, kako Alo! saznaje, žena oko vrata imala obmotane električne kablove… »

Nevreme tutnji hrvatskom: "Mislio sam da je Sudnji dan, padao je grad veličine ping-ponga " (video)

Blic 12.07.2017
Hrvatsku je zahvatilo nevreme nakon talasa vrućina a u nekim delovima zemlje padao je grad veličine ping-pong loptice. Na severnom Jadranu i u gorskim predelima bilo je pljuskova s grmljavinom. Nevreme je zabeleženo i u Zagorju gde je nanelo znatnu… »

Kralj Felipe uveren u povoljno rešenje za Gibraltar

Blic 12.07.2017
Španski kralj Felipe rekao je danas da je siguran da Španija i Britanija mogu da dođu do prihvatljivog sporazuma oko britanske teritorije koju Španija želi nazad, Gibraltara. Kralj Felipe govorio je pred doba doma parlamenta u Londonu, naglasivši da… »