Izvor: Blic arhiva vesti 12.07.2017

Nenajavljena kontrola vrtića: Prosvetni inspektori bez većih zamerki, najviše nepravilnosti u vođenju evidencije

Blic 12.07.2017
Po nalogu v. d. sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavka Gaka, prosvetna inspekcija ovog sekretarijata bila je u nenajavljenoj kontroli 11 privatnih predškolskih ustanova. Zatečeni nedostaci uglavnom su se odnosili na nepravilnosti u vođenju… »

Erdogan nastavlja seču gulenovih pristalica Potera za 34 radnika turske televizije

Blic 12.07.2017
Turska je danas izdala naloge za hapšenje 34 bivša člana osoblja državnog medija "TRT" u okviru istrage kojom se traga za pristalicama imama Fatulaha Gulena kog podržavaju SAD, a koji je optužen za organizovanje neuspelog vojnog puča u Turskoj… »

Važan izveštaj za Poglavlje 23 na proleće

Blic 12.07.2017
Srbija će 2018. godine predstaviti treći izveštaj o stanju ljudskih prava u Srbiji, na osnovu kojeg će se proceniti da li je ispunila obaveze Akcionog plana za Poglavlje 23 (pravosuđe i osnovna prava), rekla je danas advokatica iz Komiteta pravnika… »

Otvorena zdravstvena stanica u Malom Mokrom Lugu

Blic 12.07.2017
Nova zdravstvena stanica u Malom Mokrom Lugu, u beogradskoj opštini Zvezdara, otvorena je danas i sadrži deo za opštu medicinu, dečju preventivnu stomatologiju i stomatologiju za odrasle. Nova zdravstvena stanica ima rampu i lift i prilagođena je… »

"Poršeom" na motokultivator: Teško povređen stariji muškarac u udesu kod prokuplja

Blic 12.07.2017
Jedna osoba je teže povređena u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila sinoć na putu Drenovac – Bresničić u opštini Prokuplje. Prema podacima iz policije, do saobraćajne nezgode je došlo kada je „porše“, kojim je upravljao… »

Urednica zabavnog programa ne priznaje nikog drugog: Olivera Kovačević: Jedine naše muzičke zvezde su Brena i Čola…

Blic 12.07.2017
Urednica zabavnog programa RTS-a i voditeljka Olivera Kovačević kaže da su jedine zvezde Lepa Brena i Zdravko Čolić jer su regionalno priznati. U našoj zemlji ima puno poznatih ličnosti. Neki su priznati, neki samoproklamovani, ali Olivera… »

Upozorenje UN: Život u Gazi sve mizerniji

Blic 12.07.2017
Život u Gazi je sve mizerniji nakon decenije vladavine Hamasa i parališuće izraelske i egipatske blokade, navodi se u jučerašnjem izveštaju Ujedinjenih nacija. U izveštaju se veoma kritikuje islamski ekstremistčki Hamas i optužuje za "suštinsko… »

Predstavnici Inicijative mladih za ljudska prava održali skup u čast žrtava Srebrenice, desničari kontraskup

Blic 11.07.2017
Sa razvijenim transparentom "Nikad nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici" u 21 sat predstavnici Inicijative mladih za ljudska prava i srodnih organizacija okupili su se kod fontane na Andrićevom vencu. Pedesetak okupljenih pod jakim obezbeđenjem… »

Orlovi krstaši Duško i Lilika poleteli iz gnezda posle četiri meseca

Blic 11.07.2017
Jedini preostali par orlova krstaša u Srbiji, Duško i Lilika izleteli su iz gnezda, u kojem su proveli četiri meseca, saopštilo je danas Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije. - Četiri meseca provedena u žbunju na kilometar od gnezda… »

Kandidat za direktora FBI: Nisu mi tražili lojalnost

Blic 12.07.2017
za direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Kristofer Vrej izjavio je da od njega nije traženo da obeća svoju lojalnost Beloj kući niti da bi to uradio. Vrej je rekao da njegova lojalnost pripada ustavu, vladavini prava i misiji FBI, prenosi AP. -… »