Izvor: Blic arhiva vesti 12.07.2017

Dačić: Berlinski proces govori da je Zapadni Balkan pred očima EU

Blic 12.07.2017
Berlinski proces govori da je Zapadni Balkan pred očima Evropske unije i dobro je da se ta "vatra održava" i da se realizuju projekti, ali to nije zamena za evrointegracije, ocenio je danas u Trstu ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić. -… »

Ubistvo i samoubistvo u Pančevu: Ubio ženu, pa sebe u Gerontološkom centru

Blic 12.07.2017
Tela supružnika Tome (88) i Dragice Stepanović (84) pronađena su jutros oko osam sati u Gerontološkom centru “Sunčana jesen” u Pančevu. Kako "Blic" saznaje ubistvo i samoubistvo izvršeni su iz vatrenog oružja u Gerontološkom centru, gde je… »

Kventin Tarantino sprema film o sekti Čarlsa Mensona, Margo Robi i Bred Pit su mu prvi pik

Blic 12.07.2017
Nekoliko uglednih holivudskih medija objavilo je da Kventin Tarantino aktivno pregovara sa vodećim glumcima oko svog najnovijeg projekta o ubistvima sekte Čarlsa Mensona među čijim žrtvama je bila i trudna supruga Romana Polanskog, Šeron Tejt… »

"Vidim svetla na: Pisti!" Kanadski avion u poslednjem trenutku izbegao najveću nesreću u istoriji vazduhoplovstva (video)

Blic 12.07.2017
Avion kompanije "Er Kanada" zamalo je sleteo na uzletnu pistu na kojoj su četiri putnička aviona već čekala poletanje. Time je avion zamalo izazvao najveću nesreću u istoriji vazuhoplovstva, piše BBC. Do incidenta je došlo prošlog petka nakon… »

Soroš zaprepašćen kampanjom protiv njega u Mađarskoj

Blic 11.07.2017
Američki milijarder mađarsko-jevrejskog porekla Džordž Soroš rekao je danas da je "uznemiren" kampanjom "antisemitskih" postera koju finansira mađarska vlada kako bi smanjila njegov uticaj u zemlji u kojoj je rođen. "Zaprepašćen sam načinom na… »

Hrvatski muzičar Marko Tolja u Beogradu

Blic 12.07.2017
Riječki džez, pop i sving pevač Marko Tolja, karijeru je započeo pre desetak godina i u svojoj diskografiji ima dva albuma. Za prvi album, „Vrijeme briše istinu“,osvojio je Porin 2008. godine kao najbolji novi izvođač, a sutra nastupa pred… »

Ambasador Srbije: Pritvoreni na Zakintosu imaju tretman u skladu sa zakonom

Blic 12.07.2017
Srpski državljani koji se nalaze u pritvoru na Zakintosu, pod sumnjom da su učestvovali u ubistvu Amerikanca, imaće sva prava koja im pripadaju, izjavio je danas ambasador Srbije u Atini Dušan Spasojević za Tanjug, dodajući da je takva uveravanja… »

Oprez! U Srbiji otkriveno više od 2.000 lažnih novčanica, a evo koje su omiljene falsifikatorima

Blic 12.07.2017
Od početka godine otkriveno je 2.228 komada falsifikovanih novčanica, a od toga najviše od dve hiljade, hiljadu i 500 dinara. Lažnjaka ima i među evro novčanicama i to najviše od 50 evra, kao i među dolarskim stotkama, pa oprez nije naodmet. Na… »

Merkel: Još nema punih efekata mera ECB

Blic 11.07.2017
Monetarna politika Evropske centralne banke (ECB) još uvek ne daje efekte koje bi Nemačka želela da vidi, izjavila je danas nemačka kancelarka Angela Merkel. Takva njena izjava dolazi posle višegodišnjih ultralabavih mera ECB namenjenih podizanju… »

AMSS: Neohodna veća pažnja zbog radova na putevima

Blic 12.07.2017
Auto moto savez Srbije (AMSS) apelovao je večeras na vozače da više pažnje obrate na deonicima na kojima se izvode radovi i da poštuju saobraćajnu signalizaciju. AMSS je naveo da vozače večeras očekuje umereni intenzitet saobraćaja a da… »