Izvor: Blic arhiva vesti 12.07.2017

Pokrajinska vlada: Dodatna ulaganja u vodoprivredu

Blic 12.07.2017
Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici dala saglasnost na izmene i dopune godišnjeg programa poslovanja JVP "Vode Vojvodine“, čime je obezbeđeno da dodatna sredstva budu usmerena na održavanje sistema za odvodnjavanje, za izgradnju i… »

Kongo: UN identifikovale 38 novih masovnih grobnica

Blic 12.07.2017
Ujedinjene nacije saopštile su danas da su otkrile dodatnih 38 potencijalnih masovnih grobnica u centralnom regionu Kasai u Demokratskoj Republici Kongo. Nakon ovog otkrića, ukupan broj otkrivenih grobnica iznosi najmanje 80, od početka intenziviranja… »

"Zašto EU pravi mini jugoslaviju na Balkanu"

Blic 12.07.2017
Ideja je rođena na Balkanu, a formulisao ju je srpski predsednik Aleksandar Vučić: Zar ne bi bilo praktično objediniti sve balkanske zemlje na zajedničkom ekonomskom prostoru? To bi mogao da bude prvi korak ka pristupanju EU. Evropska unija je brzo… »

Od sportista i plejboja: Do... Ovo je novi dečko Adrijane Lime, a kako su se upoznali je posebna priča

Blic 12.07.2017
Bivša srpska snajka Adrijana Lima ima novog dečka, iako su mnogi navijali da se tokom proputovanja kroz Crnu Goru pomiri sa Markom Jarićem. Ali, ah, to se nije desilo. Lima (36) je u ponedeljak, 10. jula napustila Crnu Goru i odletela u Bodrum, gde ju… »

Čuo je krckanje i shvatio da mu je glava u čeljustima medveda (foto)

Blic 12.07.2017
Devetnaestogodišnji radnik kampa u Koloradu uspeo je da se odbrani od medveda koji ga je zgrabio i izvukao iz njegove vreće za spavanje. Mladić, za koga mediji navode da se zove Dilan, zanoćio je napolju u Glejser Vju Ranču, oko 80 kilometara… »

Noćas dve saobraćajne nezgode, jedna žena ispala iz autobusa

Blic 12.07.2017
U Beogradu su se noćas dogodile dve saobraćajne nezgode, pri čemu su na Ibarskoj magistrali lakše povređena dva muškarca, a na uglu Južnog bulevara i Ulice Maksima Gorkog jedna žena je ispala iz autobusa, rekla je Tanjugu portparol Hitne pomoći… »

Čaušeskuova lovačka puška prodata za 32.500 evra

Blic 12.07.2017
Najdragocenije vatreno oružje rumunskog komunističkog lidera Nikolae Čaušeskua, lovačka puška "Holand i Holand", prodata je danas za 32.500 evra na aukciji u Bukureštu. Pușca lui Nicolae Ceaușescu a fost scoasă la licitație. Află detalii… »

Unuk Envera Hodže osuđen na 10 godina zbog trgovine drogom

Blic 11.07.2017
Unuk bivšeg predsednika Albanije Envera Hodže osuđen je danas u Tirani na deset godina zatvora zbog trgovine kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu. Osim Ermala Hodže (42), sud za teške zločine u Tirani osudio je još osmoricu njegovih… »

Erdogan Nemačkoj: Zabranite pesmu koja me ismeva

Blic 12.07.2017
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan traži od nemačkog suda potpunu zabranu satirične pesme koja ga ismeva. Kako je potvrdio portparol suda u Hamburgu, turski predsednik je podneo žalbu tamošnjem sudu zahtevajući zabranu cele pesme, a ne samo… »

Rođendan zoo vrta: Otkrivena bista Vuka Bojovića

Blic 12.07.2017
Spomen-bista dugogodišnjeg direktora Beo zoo vrta, Vuka Bojovića, otkrivena je danas u 11 časova u zoo vrtu u prisustvu direktora Srboljuba Aleksića i brojnih prijatelja, a na inicijativu "Društva srpskih domaćina" koji su i finansijeri projekta… »