Izvor: RTS arhiva vesti 18.08.2017

Zapalio se kamion na auto-putu kod Inđije

RTS 18.08.2017
Na auto-putu Beograd–Novi Sad, kod Inđije, zapalio se kamion zbog čega je saobraćaj na toj deonici usporen. Kabina vozača je potpuno izgorela, a kamion se nalazi u desnoj traci puta. Policija je na licu mesta, a kako mediji prenose, niko nije… »

Porodično nasilje nije samo šamar, već i uskraćivanje novca

RTS 18.08.2017
Pored fizičkog i seksualnog zlostavljanja, krivičnim delom nasilja u porodici smatra se i uskraćivanje novca ili mogućnosti zapošljavanja ili obrazovanja. Od početka primene novog Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, 1. juna, policija je već… »

Ljajić ne veruje da će haški osuđenici kaznu služiti u Srbiji

RTS 18.08.2017
Potpredsednik Vlade Srbije i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić navodi da ne vidi mogućnost za realizaciju inicijative da se haškim osuđenicima omogući služenje zatvorske kazne u srpskim zatvorima. "Ne vidim… »

Stefanović: Cilj efikasnija policija u službi građana

RTS 18.08.2017
Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je u Staroj Pazovi da je osnovni cilj Ministarstva unutrašnjih poslova da policija bude što efikasnija i da, kao i sada, radi isključivo u interesu svojih građana. Nebojša… »

NATO: Srpski naučnici predvode projekat proizvodnje biogoriva

RTS 18.08.2017
Osam srpskih naučnika predvodi istraživački projekat za razvoj komercijalne proizvodnje biogoriva iz algi, saopštio je NATO. Taj projekat sprovodi se na Institutu za multidisciplinarna istraživanja Univerziteta u Beogradu, uz podršku kroz NATO… »

Sud blokirao imovinu Svetozara Marovića i njegove porodice

RTS 18.08.2017
Viši sud u Podgorici blokirao je kompletnu imovinu bivšeg visokog državnog funkcionera Svetozara Marovića i njegove porodice do okončanja finansijske istrage o poreklu imovine funkcionera osuđenog za višemilionske malverzacije u Budvi. Sud u… »

Demokratski savez Kosova ne prihvata Pacolijev ultimatum

RTS 18.08.2017
Rukovodstvo Demokratskog saveza Kosova (DSK) odbacilo je ultimatum koalicionog partnera Bedžeta Pacolija iz Alijanse za novo Kosovo o postizanju sporazuma sa pokretom Samoopredeljenje i ulasku u koaliciju sa ostalim partijama, za formiranje zajedničke… »

Dodik: Što pre održati referendum u RS o NATO-u

RTS 18.08.2017
Republika Srpska ima konsenzus o neulasku BiH u NATO, ali s obzirom na to da je sada očigledno da Bosna, bez volje RS, hoće da se strpa u Alijansu, važno je da se zna šta je volja naroda i zato što pre treba održati referendum o tom pitanju, kaže… »

Česi smislili specijalne žardinjere protiv terorističkih napada

RTS 18.08.2017
Češki naučnici sa Univerziteta odbrane u Brnu i Tehničkog univerziteta u Pragu smislili su specijalne žardinjere od nove vrste betona sa žicom i betonske klupe protiv terorističkih napada kamionima i vozilima, koje za razliku od običnih efikasno… »

Haški tribunal povukao poternicu za preminulim radikalom

RTS 18.08.2017
Tribunal u Hagu je saopštio da je sudsko veće 4. avgusta zvanično obavešteno o smrti Jova Ostojića, jednog od troje radikala koji se terete za nepoštovanje suda, odnosno uticanje na svedoke u postupku protiv lidera SRS-a Vojislava Šešelja. U… »