Izvor: RTS arhiva vesti 18.08.2017

Vulin: Nastavićemo da ulažemo u odbrambenu industriju

RTS 18.08.2017
Srbija je u stanju da se samostalno naoružava i osvaja najmodernije svetske tehnologije, zbog čega je naša politika vojne neutralnosti i održiva, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin tokom obilaska fabrike "Borbeni složeni sistemi" u Velikoj… »

Dečak stradao od strujnog udara kod Sjenice

RTS 18.08.2017
U selu Ljutaje kod Sjenice došlo je do nesreće u kojoj je dečak od 11 godina stradao od strujnog udara dok je roditeljima pomagao oko muže stoke. Iako je odmah transportovan u Zdravstveni centar Novi Pazar, lekari nisu uspeli da spasu dečaka, rekao… »

SAD odobrile prodaju raketnih sistema Rumuniji

RTS 18.08.2017
Stejt department je odobrio prodaju Rumuniji raketnih sistema visoke mobilnosti, u vrednosti od 1,25 miijardi dolara, saopštila je američka Agencija za bezbednosnu saradnju. Američka kompanija "Lokid Martin", koja se bavi vazduhoplovstvom, svemirom… »

Napad nožem u Vupertalu

RTS 18.08.2017
Jedan čovek je ubijen, a drugi je ranjen u napadu nožem u nemačkom gradu Vupertalu, na zapadu zemlje. Napadač je i dalje u bekstvu, saopštila je policija. "Možemo potvrditi da je došlo do smrtonosnog napada. Jedan čovek je umro, a drugi je u… »

Srpski državni vrh uputio saučešće Španiji

RTS 18.08.2017
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uputila je pismo saučešća španskom premijeru Marijanu Rahoju, povodom terorističkog napada u Barseloni. Telegrame saučešća Španiji uputili su i predsednica parlamenta Maja Gojković, ministar… »

Tramp: Proučite šta je radio general Peršing

RTS 18.08.2017
Samo nekoliko sati posle terorističkog napada u Barseloni, predsednik SAD Donald Tramp podsetio je na široko osporavanu priču o američkom generalu Džozefu Peršingu, koji je početkom 20. veka navodno obuzdao napade muslimana na Filipinima… »

Kod Zaječara zaplenjeno 4.000 paklica cigareta

RTS 18.08.2017
Inspektori Poreske uprave u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, u mestu Salaš kod Zaječara, prilikom pregleda putničkog motornog vozila pronašli su 4.000 paklica cigareta bez akciznih markica, 9.315 evra i 53.000 dinara. Motorno… »

Kif: Srbija pouzdan partner po pitanju migrantske krize

RTS 18.08.2017
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, sastao se sa ambasadorom Velike Brtanije Denisom Kifom, koji je istakao da se Srbija pokazala kao odgovoran i pouzdan partner po pitanju migrantske krize. Đorđević istakao… »

Austrijanci prvi u Evropi pravili slaninu u industrijskim razmerama

RTS 18.08.2017
Austrijanci su pravili slaninu i pre nekoliko hiljada godina, a jedan istraživač smatra da su oni verovatno prvi u Evropi koji su to radili u industrijskim razmerama. Istraživač Hans Rešrajter iz bečkog Muzeja prirodne istorije rekao je da su DNK… »

Ivancov: Incko izvrće činjenice

RTS 18.08.2017
Ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov izjavio je da visoki predstavnik Valentin Incko izvrće činjenice kada kaže da odluka Ustavog suda BiH odgovara stavu Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira, da RS moraju omogućiti to knjiženje na BiH… »