Izvor: Sputnik arhiva vesti 24.08.2017

Poljska premijerka: Varšava ima pravo na nemačku reparaciju

Sputnik 24.08.2017
Poljska premijerka Beata Šidlo izjavila je da Poljska ima pravo na reparacije iz Nemačke zbog štete učinjene tokom Drugog svetskog rata. „Poljska govori o pravdi. Poljska govori o onome šta treba da se uradi. Mi smo žrtve Drugog svetskog rata. Mi… »

Na Kosovu je — i slava i sramota

Sputnik 24.08.2017
Bilo unutrašnjeg dijaloga, ili ne, bio on plodotvoran ili jalov, odluke će uvijek pripadati aktuelnom državnom vrhu. Poziv Aleksandra Vučića, predsjednika Republike Srbije, na široki dijalog oko Kosova i Metohije sa ciljem da se utvrdi najviši… »

Da li se Putin sastao sa ukrajinskim opozicionarom

Sputnik 24.08.2017
Na portalu RBK pojavilo se saopštenje da se predsednik Rusije Vladimir Putin u petak 18. avgusta tokom svog putovanja na Krim, pored ostalih sastanaka, navodno razgovarao sa liderom pokreta Ukrajinski izbor Viktorom Medvedčukom. Zvanično o ovom… »

Ni Besni pas ne pomaže — Ukrajinci neće da ginu za tajkune

Sputnik 24.08.2017
Vašington razmatra isporuku smrtnostnog oružja Ukrajini, potvrdio je šef Pentagona Džejms Matis tokom posete Kijevu gde je prisustvovao paradi povodom dana nezvisnosti. Pitanje je da li će ukrajinska vojska biti u stanju da iskoristi ovo oružje… »

DAEŠ: Osvetićemo se za inkviziciju, Španija će biti kalifat

Sputnik 24.08.2017
Teroristi DAEŠ-a objavili su snimak na španskom jeziku u kome prete „osvetom“ Španiji zbog terorista koje je policija ubila tokom prošlonedeljnih napada u Barseloni i Kambrilsu, piše španski list „Pais“. Na snimku su dvojica boraca DAEŠ-a… »

Nemci prikazali Trampa kao nacistu (foto)

Sputnik 24.08.2017
Naslovnica najnovijeg izdanja nemačkog magazina „Štern“ prikazuje američkog predsednika Donalda Trampa kako umotan u američku zastavu izvodi nacistički pozdrav, odmah do naslova „Njegova borba“ (Sein Kampf), čime se aludira na manifest… »

Hoće li one koji nisu priznali Kosovo isterati iz EU

Sputnik 24.08.2017
Ajde da za ovu priliku, uz Kosovo, nabrojimo još sedam sličnih, i to samo na slovo K: Korzika, Katalonija, Kipar, Kvebek, Krim, Kurilska ostrva, Koreja, rekao je akademik Matija Bećković. Kada je reč o unutrašnjem dijalogu o Kosmetu koji je inicirao… »

Osamnaest nobelovaca tvrdi: Stiže nova kriza, pred svetom opasnost kao iz „saj-faj“ filma

Sputnik 24.08.2017
Nemački „Velt“ pitao je 18 dobitnika Nobelove nagrade za ekonomiju da li svetu preti nova finansijska kriza poput one koja je 2008. uzdrmala globalnu ekonomiju. Odgovor najvećih svetskih ekonomskih stručnjaka je jedno izuzetno zabrinjavajuće… »

SAD pojačavaju stratešku saradnju sa Ukrajinom

Sputnik 24.08.2017
Vašington namerava da poboljša odnose sa Kijevom na strateškom nivou, izjavio je američki ministar odbrane Džejms Matis pre razgovora sa ukrajinskim ministrom odbrane Stepanom Poltorakom. „Vidimo kroz koje teškoće prolazi vaša zemlja i imamo… »

Ko plaća najveću cenu ulaska Makedonije u NATO

Sputnik 24.08.2017
Amerikancima ovakva geografija Balkana u mnogo čemu kvari računicu i kada se razmatraju njihove buduće akcije protiv Rusije, ali i kada se razmatra njihovo buduće delovanje na Bliskom istoku. Posetu šefa grčke diplomatije Nikosa Kocijasa Makedoniji… »