Izvor: Sputnik arhiva vesti 24.08.2017

Udarac koji crnogorska opozicija ne bi preživela

Sputnik 24.08.2017
Iako je Crna Gora u dubokoj krizi sa svim društvenim preduslovima za burna dešavanja na političkoj sceni, čini se kao da upravo od strane opozicije nedostaje potreban impuls za ozbiljniju političku akciju. Štaviše, utisak je da u opozicionim… »

Šojguu doneli trofejno oružje oduzeto od terorista u Siriji (video, foto)

Sputnik 24.08.2017
Ruski ministar odbrane, general armije Sergej Šojgu na forumu „Armija 2017“ u Kubinki nadomak Moskve pogledao je trofejno oružje, koje je oduzeto od terorističkih grupa tokom sirijske operacije, a takođe i rusko oružje koje se koristi u borbi… »

Vojna parada u Kijevu: Bez vojne tehnike i sa vojnicima NATO-a (video)

Sputnik 24.08.2017
U centru Kijeva je održana vojna parada u čast 26. godišnjice nezavisnosti Ukrajine. Na paradi je učestvovalo 4.500 ukrajinskih vojnika. U svečanosti su po prvi put učestvovale i jedinice država-članica NATO-a. Za razliku od prošlogodišnje… »

Tražili da se mole kod Ibarskog mosta, ogorčeni zbog odbijanja

Sputnik 24.08.2017
Predstavnici Islamske zajednice ponovo su zatražili od kosovske policije u Severnoj Mitrovici da im odobre molitvu na lokaciji nekadašnje Ibarske džamije na severu tog grada, ali je takav zahtev odbijen zbog ugrožene bezbednosti. Građani koji su… »

Moskva: Ambasador u Sudanu umro od srčanog udara

Sputnik 24.08.2017
Moskva je saopštila da je ruski ambasador u Sudanu, koji je pronađen mrtav u bazenu u svojoj rezidenciji u Kartumu, umro od posledica srčanog udara. „Sve se odigralo oko 18 sati po lokalnom vremenu. Ruski izaslanik je pronađen u svojoj rezidenciji i… »

Amerika isporučuje vojnu opremu u Ukrajinu

Sputnik 24.08.2017
Proširićemo saradnju sa Ukrajinom u oblasti odbrane, obećao je ministar odbrane SAD Džejms Matis na zajedničkom brifingu sa predsednikom Ukrajine Petro Porošenko. „Imamo nameru da pojačamo saradnju. Nedavno smo dogovorili isporuku tehnike za 175… »

Propao i peti pokušaj konstituisanja skupštine Kosova

Sputnik 24.08.2017
Peti pokušaj konstituisanja skupštine Kosova propao je danas, jer je koalicija PAN zatražila još vremena kako bi obezbedila parlamentarnu većinu za izbor predsednika skupštine Kosova, javlja „Anadolija“. Enver Hodžaj, predstavnik PAN-a… »

Ubice koje su proganjali duhovi ubijenih (foto, video)

Sputnik 24.08.2017
Neki zločinci tvrde da su ih njihove žrtve proganjale u snovima, napadale ih, opsedale... Neki su čak priznali zločine kako bi ih duhovi konačno ostavili na miru. Neke ubice tvrde da nikada nisu prestali da viđaju svoje žrtve. Tvrde da su ih… »

Odustajanje od „Južnog toka“ — poraz Italije

Sputnik 24.08.2017
Prekid radova na gasovodu „Južni tok“ strateški je poraz Italije, izjavio je za Sputnjik šef za istraživanja u oblasti energetike i ekologije kompanije „Nomizma energija“ David Tabareli. Tabareli je izrazio žaljenje što taj projekat u svoje… »

Rusija sa žaljenjem razmatra ograničavanje američkih viza

Sputnik 24.08.2017
Rusija sa čuđenjem i žaljenjem razmatra odluku SAD o ograničavanju izdavanja viza, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova. Prema njenim rečima, Rusija zna da dve države sarađuju pre svega u… »