Izvor: Sputnik arhiva vesti 24.08.2017

Lavrov: Nadamo se da će se usijane glave u SAD ohladiti

Sputnik 24.08.2017
Moskva smatra da nema mesta za uvređenost kada je u pitanju saradnja Rusije i SAD u Siriji, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov. „Što se tiče odnosa između Moskve i Vašingtona, koliko to utiče na rad u Siriji. Znate, mi smo… »

Rusija testirala 600 vrsta oružja u Siriji

Sputnik 24.08.2017
Rusija je testirala više od 600 modela oružja i tehnike, uključujući nova avijaciona sredstva pogađanja i višecevne bacače, saopštio je zamenik ministra odbrane Rusije Jurij Borisov na forumu „Armija 2017“. „Svi praktični obrasci, sve… »

Severna Koreja olakšala izdavanje viza za građane Rusije (foto)

Sputnik 24.08.2017
U ovoj zemlji, koja se smatra jednom od najzatvorenijih na svetu, zaista postoji mnogo stvari koje treba videti. Severna Koreja je nekoliko puta smanjila vreme obrade dokumentacije za izdavanje viza građanima Ruske Federacije, javljaju ruski mediji… »

Gradonačelnik Venecije: Ko vikne „Alahu akbar“ poslaćemo ga Alahu (video)

Sputnik 24.08.2017
Gradonačelnik Venecije je izjavio da će bilo ko ko uzvikne „Alahu akbar“ u centru tog grada biti upucan, prenosi „Biznis insajder“. Luiđi Brunjaro, nezavisni političar, koji se ponosi time što nije politički korektan, uputio je pretnju posle… »

Roditelji žrtve sa Zakintosa: Ko odgaja takve divljake?

Sputnik 24.08.2017
Roditelji Bakarija Hendersona, mladića ubijenog na Zakintosu, dali su prvi intervju od smrti sina i rekli da se on „bezbednije osećao u Evropi nego u SAD". Henderson je ubijen u tuči u Grčkoj, a zbog ubistva su uhapšeni i mladići iz Srbije. „Ne… »

Eksplozija u centru Kijeva, povređene dve osobe

Sputnik 24.08.2017
Na dan obeležavanja nezavisnosti Ukrajine u ulici Gruševskog u centru Kijeva eksplodirao je nepoznati predmet. Tom prilikom dve osobe su povređene, saopštila je pres-služba policije. „U 14 sati i 6 minuta po lokalnom vremenu, dežurna služba je… »

Nestvaran snimak iz Severne Koreje: Belci na tečnom korejskom prete Americi

Sputnik 24.08.2017
Severna Koreja prošlog petka je objavila snimak na kojem dvojica belaca u korejskoj uniformi na tečnom korejskom prete Amerikancima da će ih zbrisati sa lica zemlje. Analitičarima nije trebalo dugo da saznaju ko su ti ljudi. Radi se o Tedu i Džejmsu… »

Vučić: Zaevu poziv za zajedničku sednicu dveju vlada

Sputnik 24.08.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio je ambasadorku Republike Makedonije Veru Jovanovsku Tipko da će premijerka Ana Brnabić uputiti poziv predsedniku Vlade Makedonije Zoranu Zaevu za održavanje zajedničke sednice vlada dveju zemalja do kraja… »

Kazahstan traži reformu Saveta bezbednosti UN

Sputnik 24.08.2017
Kazahstan je član Saveta bezbednosti UN i zalaže se za reformisanje te strukture, uključujući proširenje broja i kvaliteta država koje ga čine, izjavio je ministar inostranih poslova Republike Kajrat Abdrahmanov. „Kazahstan se zalaže za… »

Otkriveno kako su se Simensove turbine našle na Krimu

Sputnik 24.08.2017
Gasne turbine koje je proizveo „Simens“ za termocentralu na Krimu kupljene su na drugostepenom tržištu, piše „Komersant“. Prema podacima izvora lista, u martu 2015. godine akcionarsko društvo „Tehnopromeksport“, deo kompanije „Rosteh“… »