Izvor: Sputnik arhiva vesti 24.08.2017

Zadnja namera Kijeva: Šta će mirotvorci u Donbasu?

Sputnik 24.08.2017
Ideja Kijeva o slanju mirotvoraca UN u Donbas je pokušaj da se izbegnu obaveze iz Minskog sporazuma, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova. „Inicijativa koja se čula od predstavnika kijevskog režima je još… »

Severna Koreja stvara novu raketu za podmornice

Sputnik 24.08.2017
Severna Koreja možda radi na izradi nove balističke rakete za podmornice, saopštila je japanska televizija NHK. Sumnje da Severnokorejci prave novu raketu zasnovene su na fotografijama, napravljenim tokom posete Kim Džong Una Naučno-istraživačkom… »

Amerika se opredelila za vojno rešenje krize u Avganistanu

Sputnik 24.08.2017
Moskva se nada da proširenje nadležnosti američke vojske u Avganistanu neće kršiti suverenitet Kabula, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova na redovnoj pres-konferenciji. „Očekujemo da… »

Rusija: Migovi stižu u Srbiju do kraja godine, nastavljaju se razgovori o S-300

Sputnik 24.08.2017
Rusija planira da do kraja 2017. godine završi isporuke lovaca MiG-29 Srbiji, izjavio je za Sputnjik direktor Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Rusije Dmitrij Šugajev. „Isporuke još nisu počele. Rad u tom smeru se vodi u skladu sa… »

Trampov savetnik pokušao da dođe do Putina

Sputnik 24.08.2017
Savetnik predsednika SAD Rik Dirborn prošle godine pokušao je da organizuje sastanak predstavnika predizbornog štaba Donalda Trampa sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, javlja televizija Si-En-En, pozivajući se na svoje izvore. Si-En-En je… »

U inat: Katar obnovio pune veze sa Iranom

Sputnik 24.08.2017
Katar je obnovio pune diplomatske odnose sa Iranom, uprkos zahtevima arapskih zemalja koje su tražile da smanji nivo veza sa Teheranom. Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je rano jutros da će se katarski ambasador vratiti u Teheran. Doha je… »

Veliki zaokret Vatikana: Papi bliži Putin od Trampa

Sputnik 24.08.2017
Papa Franja, iako u spoljnoj politici počinje sve više da gleda ka Rusiji i Kini, protivi se mogućem savezništvu Moskve i Vašingtona. I pored saglasnosti u pogledu Bliskog istoka, vatikansko-ruski odnosi opterećeni su pitanjima Ukrajine. Na posetu… »

Ako ruski vojnici napuste Pridnjestrovlje biće rata

Sputnik 24.08.2017
Povlačenje ruskih mirotvoraca iz Pridnjestrovlja izazvaće početak rata u regionu, izjavio je predsednik te nepriznate republike Vadim Krasnoseljski. „Mir na našoj zemlji obezbeđuju mirovne snage, pre svih Ruske Federacije. Ako se povuku mirotvorci… »

Egipat želi ruske „Tigrove“

Sputnik 24.08.2017
Egipat namerava da kupi od Rusije 50 oklopnih vozila „Tigar“ za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštio je ruskim medijima generalni direktor Vojno-industrijske kompanije Aleksandar Krasovicki. „Da, mi radimo na tome, radi se o 50… »

Hiljadu krstarećih raketa za američke neprijatelje

Sputnik 24.08.2017
Američke korporacije Lockheed Martin i Raytheon napraviće novu krstareću raketu za bombardere koja će moći da nosi bojevu glavu, saopštila je pres-služba američke Ratne mornarice. „To oružje će omogućiti da se modernizuje vazdušni deo naše… »