Izvor: Blic arhiva vesti 02.10.2017

Hju Hefner sahranjen pored Merilin Monro

Blic 02.10.2017
Hju Hefner, koji je preminuo u sredu u 92. godini, sahranjen je u subotu pored svoje prve "Plejboj" zečice – Merilin Monro. U intimnom obredu kojem su prisustvovali njegova supruga Kristal Haris, deca Kuper, Marston, Kristi i Dejvid i neki najbliži… »

Kanada: Usamljeni napadač povredio petoro u Edmontonu

Blic 02.10.2017
Kanadska policija uhapsila je državljanina Somalije zbog napada u Edmontonu u kojima je povređeno pet ljudi, saopštili su zvaničnici. Napad automobilom i nožem na policajca pored sportskog terena i poteru u kojoj je povređeno još četvoro ljudi… »

Izabrana najlepša devojka u BiH: Trebinjka u trci za titulu Mis sveta 2017.

Blic 02.10.2017
Najlepša devojka koja je osvojila titulu Mis BiH, i koja će predstavljati BiH na izboru “Mis sveta 2017” je Aida Karamehmedović iz Trebinja. Aidi je krunu uručila prošlogodišnja misica Halida Krajšnik. Među 24 finalistkinje, pored najlepše… »

Mlaki radijatori: Toplane počele grejne probe, ali samo u ovim delovima grada

Blic 02.10.2017
Probe toplotnih izvora, distributivne mreže, podstanica i pojedinih kućnih grejnih instalacija, počeće danas u nekoliko beogradskih naselja. Iako grejna sezona počinje zvanično 15. oktobra, JKP "Beogradske elektrane" najavilo je prve funkcionalne… »

Kakve posledice Srbija sve može da ima zbog predavanja jednog čoveka

Blic 02.10.2017
Usporavanje evropskih integracija, možda i novi uslovi na evropskom putu, a u najgoroj varijanti sankcije Saveta bezbednosti (SB) Ujedinjenih nacija (UN), mogle bi da budu posledice angažovanja generala Vladimira Lazarevića na Vojnoj akademiji. To je… »

Jezive ispovesti iz Las vegasa: "Mislila sam da umirem, poslala sam deci oproštajnu poruku"

Blic 02.10.2017
Histerija, panika, bežanje i krv - reči su kojima svedoci napada najčešće opisuju svoje stravično iskustvo na festivalu u Las Vegasu. - Bili smo tamo i uživali, a onda je postalo jasno da neko odozgo puca po nama. Bila je to histerija. Ljudi su se… »

Odlazak rok legende: Preminuo čuveni muzičar Tom Peti

Blic 02.10.2017
Američki kantautor i gitarista Tom Peti preminuo je protekle noći u Kaliforniji, u 67. godini od srčanog udara. - U ime porodice Toma Petija, imam tužan zadatak da vas obavestim o preranoj smrti našeg oca, supruga, brata, lidera i prijatelja Toma… »

Dozlogrdilo im: Stotine invalida izlaze na ulice da traži svoja prava

Blic 02.10.2017
Nezadovoljstvo i bes kulminirali su i kod osoba sa invaliditetom, pa će i oni pred zgradu Vlade Republike Srpske, kako bi tražili da im isplate ono što im po zakonu pripada. Nakon železničara, mladih koji žele bolje obrazovanje i šumara, na… »

Teheran i Ankara proširuju vojnu saradnju

Blic 02.10.2017
Iran i Turska saglasili su se o proširenju vojne saradnje nakon referenduma u iračkom Kurdistanu, na kojem je više od 90 odsto glasača glasalo za nezavisnost iračke pokrajine, prenijeli su iranski mediji. Iranska novinska agencija "Tasnim" prenosi da… »

Za državnog tužioca u Makedoniji prijavilo se 23 kandidata

Blic 02.10.2017
Za funkciju državnog tužioca Makedonije prijave su podnijela čak 23 kandidata. Izvori iz makedonskog Sobranja saopštili su da među kandidatima nema nijednog tužioca Specijalnog javnog tužilaštva. Sobranje je raspisalo konkurs za izbor novog javnog… »