Izvor: Blic arhiva vesti 02.10.2017

Samoubistvo u Kladnju: Starac se obesio u dvorištu porodične kuće

Blic 02.10.2017
Muškarac (78) S.H. nastanjen na području opštine Kladanj obesio se juče u dvorištu porodične kuće, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. Dežurni lekar Doma zdravlja Kladanj izašao je na mesto događaja i… »

Danas presuda Janjiću i Brežančiću za mito i zloupotrebu

Blic 02.10.2017
Specijalni sud u Beogradu izreći će danas prvostepenu presudu vlasniku preduzeća "MB Gas oil" Miletu Brežančiću i nekadašnjem pomoćniku ministra zaštite životne sredine i prostornog planiranja Nebojši Janiću optuženim za mito i zloupotrebe. U… »

Na putu pomirenja EU i Rusije stoji samo jedan čovek

Blic 02.10.2017
Odnosi između Rusije i EU zapali su u “duboku i akutnu” krizu i teško da će se popraviti pre nego što predsednik Vladimir Putin ode sa funkcije, a sukob u Ukrajini bude rešen - kaže odlazeći ambasador EU u Moskvi, ukazujući na to da će do… »

Surdepač, parđpač, ožmikur: Ovo su srpske reči, a da li znate šta znače?

Blic 02.10.2017
Surdepač, parđupan, ožmikur nisu stare turske reči, već nazivi naših dalekih predaka. Mogu li Srbi da izračunaju 16 generacija predaka kao što verujemo? Ili je u pitanju još jedan naš mit. Kada govorimo o porodičnim istorijama, najdalje obično… »

Objasnila! Bebi Dol je pobednica prve epizode tlpz

Blic 02.10.2017
Večeras je na Prvoj televiziji počela nova sezona jednog od najkomičnijih šou programa "Tvoje lice zvuči poznato". Pobednica prve epizode šoua Tvoje lice zvuči poznato je Bebi Dol, a 1000 evra će donirati Centru za zaštitu odojčadi, dece i… »

"Ja sebe smatram ovakvim pravoslavcem" Sreli smo Vendi u Hramu Svetog Save i ona nam je pričala o veri (video)

Blic 01.10.2017
Vendi kaže da poštuje veru, posti, moli se i dolazi u crkvu. Na promociju novog albuma Stupova došla je na poziv oca Gerasima. - Ja ne smatram da sam veliki pravoslavac. Bog zna ko je koliki vernik. Mi možemo da budemo i glumci u pravoslavlju. Ja… »

Poznati reper tvrdi da je Zemlja ravna ploča, a ovo je odgovor NASA

Blic 02.10.2017
Astronauti Agencije NASA pokušali su da razuvere repera Boba (B.O.B), koji prikuplja novac za lansiranje satelita kako bi dokazao da je Zemlja ravna. Prvi se oglasio Teri Virts, koji je bio u svemiru dva puta. „Mogu da mu uštedim mnogo novca. Zemlja… »

"Monarh" propao, blokirano više od 110.000 putnika

Blic 02.10.2017
Više od 110.000 putnika blokirano je u inostranstvu, a mnogima od njih novac kojim su kupili karte neće biti vraćen jer su otkazani svi letovi britanske aviokompanije "Monarh". Kompanija je bankrotirala danas, a svim putnicima u Velikoj Britaniji… »

Od stravičnog sudara automobil završio na krovu kamiona, svedok: Oba mladića su bila mrtva, a u kolima sam video najgori…

Blic 02.10.2017
Muzičar Aleksandar Simić Simke (37) i Aleksandar Lazić (25) poginuli su preksinoć u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na putu Zaječar-Paraćin, kod Krivog Vira. Teške povrede zadobili su Lazićeva supurga i njihova beba od tri meseca i oni su… »

Zehofer: Najteži pregovori od 1976. godine

Blic 02.10.2017
Predstojeći razgovori između stranke nemačke kancelarke Angele Merkel, Hrišćansko demokratske unije (CDU) i koalicionog partnera Hrišćanske socijalne unije (CSU) biće "najteži pregovori od 1976. godine", kada je CSU pretila da će prekinuti… »