Izvor: Blic arhiva vesti 02.10.2017

Ko je Karles Pudždemon, predsednik Katalonije?

Blic 02.10.2017
Predsednik Katalonije, koja je uprkos zabranama španskih vlasti u nedelju sprovela referendum o nezavisnosti, Karles Pudždemon, na počecima svoje profesionalne karijere bavio se novinarstvom pišući za nekoliko lokalnih novina. U novinarskoj karijeri… »

Otkrivamo manje poznate detalje o formiranju Užičke republike

Blic 02.10.2017
Namirilo se 76 godina od formiranja Užičke republike, 24. septembar 1941. zapamćen je kao dan stvaranja „prve slobodne teritorije u pokorenoj Evropi“, ali dosta detalja o njenom nastanku ostalo je nepoznato. Najpre, da je Užice oslobođeno bez… »

Svi smo postali voajeri zla: Zašto nas magnetski privlače loše vesti

Blic 02.10.2017
Nekad je najslikovitije citirati babu. Kada bih za vikend došao na selo, starica bi uvek pitala da li ima nešto novo. I ako bi odgovor bio - nema, obavezno bi rekla: „Dobro je”. Kasnije sam shvatio poentu. Dobro i nije neka novost, novo može biti… »

Tragedija u Las vegasu: Stradala tri dečaka kada ih je na trotoaru udario automobil koji je preticao

Blic 01.10.2017
Tri dečaka su poginula, a četvrti je povređen nakon što ih je na trotoaru u istočnom delu Las Vegasa udario automobil čiji je vozač pokušavao da velikom brzinom obiđe drugo vozilo, saopštila je danas policija. Policija navodi da su dva dečaka… »

"Osećam kako: Bledim..." Dona Ares je porukom rasplakala mnoge, a pet dana pred smrt samo jednim potezom pokazala je koliko…

Blic 02.10.2017
Poznata pevačica Dona Ares preminula je juče u Bihaću u 41. godini. Ova vest je mnoge potresla, a ona se do poslednjeg dana borila na sve načine. Ipak, nije izašla kao pobednik. Nekoliko poslednjih objava na društvenim mrežama zapravo otkrivaju i… »

Sirijka odgovorila austrijskom političaru: Zašto nas se plašite, gospodine Štrahe? (video)

Blic 02.10.2017
Silvana je izbeglica iz Sirije i tri godine živi u Austriji. Uči nemački i namerava da se integriše u austrijsko društvo, ali ju je izborna propaganda Hans-Kristijana Štrahea naterala da reaguje. Posle trećeg propagandnog spota “Huberovi”… »

Rusi i Saudijci osnivaju energetski fond od milijardu dolara

Blic 02.10.2017
Zajednički rusko-saudijski fond za ulaganja u sektor energetike biće najavljen tokom predstojeće posete vladara te kraljevine Salmana bin Abdulaziza Al Sauda Moskvi, izjavio je ruski ministar energetike Aleksandar Novak za televizijski kanal Al… »

Dobitnik Nobelove nagrade za književnost biće poznat u četvrtak

Blic 02.10.2017
Švedska akademija će u četvrtak saopštiti ime dobitnika Nobelove nagrade za književnost, koju je prošle godine osvojio američki muzičar Bob Dilan, saopšteno je danas u Stokholmu. "Švedska akademija će u četvrtak, 5. oktobra u 13.00 po lokalnom… »

Crna kob krsmanovića: Za godinu dana preminuli svi najbliži članovi porodice ubijene Jelene

Blic 02.10.2017
Za samo godinu dana preminuli su gotovo svi najbliži članovi porodice ubijene pevačice Jelene Marjanović, rođene Krsmanović. - Najpre joj je umro otac Dušan, a potom je ostala i bez strica. Ubrzo je preminula njena baka Pelagija, a potom je Jelena… »

Zimske čarolije u Ledenoj hali: Startovala nova sezona u "Pioniru"

Blic 01.10.2017
Mladi i stari, iskusni i oni koji su odlučili da "probiju led", večeras su otvorili sezonu rekreativnog klizanja u Ledenoj hali "Pionir". Jesen i nešto hladnije vreme tek su počeli, a Beograđani su već danas od 20.30 do 22.30 sata, mogli da uživaju… »