Izvor: Blic arhiva vesti 02.10.2017

Čanak i delegacija LSV posetili Parlament Katalonije

Blic 02.10.2017
Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine, predvođena predsednikom stranke Nenadom Čankom, sastala se danas s predsednicom Parlamenta Katalonije Karme Forcadel i osudili "prekomernu upotrebu sile prema mirnim građanima Katalonije". Obe strane izrazile… »

Grejanje na butan gas i struju je najskuplje, a evo koje su najjeftinije opcije

Blic 02.10.2017
Najniže troškove energije za grejanje u sezoni 2017/2018 imaće domaćinstva koja se greju na drvo i to u područjima Srbije u kojima se ono može nabaviti po nižim cenama, što je godišnji izdatak od 37.100 dinara, dok je najskuplje na propan butan -… »

Planirali spektakularni napad: U Moskvi uhapšeni “spavači” Islamske države

Blic 02.10.2017
Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) uhapsila je u Moskvi takozvane "spavače", pripadnike Islamske države, koji su planirali da sprovedu terorističke napade na lokacijama gde se okuplja mnogo ljudi, saopštio je Centar za informisanje FSB. "Nakon… »

U Francuskoj pet mrtvih i osam povređenih u požaru

Blic 02.10.2017
Pet osoba je stradalo i osam je povređeno u požaru koji je prethodne noći izbio u stambenoj zgradi u Miluzu, gradu na istoku Francuske, preneli su jutros francuski mediji. Lokalni vatrogasci saopštili su da je požar izbio u podrumu zgrade i da su… »

Hrvatska uputila oštar protest Ambasadi Srbije zbog otkrivanja spomenika majoru Tepiću

Blic 02.10.2017
Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske saopštilo je da je uputilo oštar protest Ambasadi Srbije u Zagrebu povodom otkrivanja spomenika ratnom heroju, majoru Milanu Tepiću, 29. septembra ove godine, u Beogradu. Protest je, kako se navodi, na… »

Kineska centralna televizija snima film "Šarmantna Srbija"

Blic 02.10.2017
Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang sastao se danas sa ministrom trgovine i turizma Rasimom Ljajićem i najavio da će krajem novembra u Srbiju doći produkcijska ekipa Kineske centralne televizije (ČTV), koja će snimiti film pod nazivom "Šarmanta… »

UNS: Panović i Krstić novi članovi Upravnog odbora RTS

Blic 01.10.2017
Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) izabrao je na sednici Zorana Panovića i Nebojšu Krstića za članove Upravnog odbora Radio-televizije Srbije (RTS), prenelo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS). Kako navodi to udruženje… »

U Kosovskoj Mitrovici potpisana Deklaracija o odbrani AP KIM

Blic 02.10.2017
Pokret Dveri, Zdrava Srbija i Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina" potpisali su danas u Kosovskoj Mitrovici Deklaraciju o odbrani Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija. U Deklaraciji je istaknuto da je AP KIM neotuđivi deo Republike… »

Pavlopulos: Pitanja Kosova i Kipra kao noć i dan

Blic 02.10.2017
Predsednik Grčke Prokopis Pavlopulos ocenio je danas da se ne mogu ni na koji način porediti pitanja Kosova i Kipra jer je razlika između njih kao "noć i dan", a da se Evropa ne može koristiti za rešavanje sopstvenih problema. - Svi koji pripadamo… »

Junker: Turska se džinovskim koracima udaljava od Evrope

Blic 02.10.2017
Turska se "džinovskim koracima" udaljava od Evrope i pokušava da krivicu svali na Evropsku uniju, rekao je u intervjuu za nemački "Bild" predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker. - Turska se odaljava od evrope džinovskim koracima. Turska ne može… »