Arhiva vesti 31.10.2017

Imovinu ima tek svaka treća žena

Večernje novosti 30.10.2017
Republički geodetski zavod stimulativnim merama podstiče rodnu ravnopravnost. Za upis prava svojine nad stanom ili kućom treba izdvojiti 300 dinara. Prosek izvadili vojvođanski gradovi. TEK svaka treća žena u Srbiji je vlasnica stana, kuće ili… »

Danas pretežno sunčano, do 13 stepeni

Novi magazin 31.10.2017
U Srbiji će ujutro biti hladno, ponegde sa slabim mrazem, po kotlinama sa kratkorrajnom maglom, a tokom dana pretežno sunčano, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije. Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura kretaće se… »

Predsednik Haškog tribunala u Beogradu

RTV 31.10.2017
HAG - Predsednik Haškog tribunala Karmel Ađijus boraviće u zvaničnoj poseti Beogradu od danas do 2. novembra, tokom koje će razgovarati o poboljšanju regionalne saradnje u krivičnom gonjenju pred nacionalnim sudovima za zločine počinjene tokom… »

Stefanović: Neophodno da se svi uključimo u borbu protiv nasilja u porodici

Novi magazin 31.10.2017
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je policija za četiri meseca, od početka primena Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, izrekla 7.847 hitnih mera udaljenja nasilnika iz stana i zabrane prilaska žrtvi… »

Svilarov san, pa košmar na 'Teatru snova'! (VIDEO)

B92 31.10.2017
Mile Svilar, belgijski golman srpskog porekla, pokazao je zašto ga mnogi smatraju jednim od najtalentovanijih čuvara mreže u Evropi. Svilar brani za Benfiku i velika je želja Fudbalskog saveza Srbije, pošto mu je otac Ratko (nekadašnji golman… »

Stravično Požar u Velsu, strahuje se da je poginulo petoro dece

Večernje novosti 31.10.2017
Strahuje se da su muškarac i petoro dece poginuli u požaru u Velsu, dok je troje dece koja su uspela da pobegnu trenutno u bolnici. Strahuje se da su muškarac i petoro dece poginuli u požaru u Velsu, dok je troje dece koja su uspela da pobegnu… »

Škaljarci i Kavači - u Beogradu gori sukob dva klana

B92 31.10.2017
Beograd -- Sukob dva crnogorska klana, Škaljarskog i Kavačkog, obeležio je dešavanja na beogradskom asfaltu u poslednje tri godine. Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv trojice okrivljenih za nelegalno nošenje oružja, za… »

Racije širom katalonije: Španski sud poništio proglašenje nezavisnosti, civilna garda upala u sedište policije

Blic 31.10.2017
Španski ustavni sud poništio je danas katalonsku deklaraciju o nezavisnosti, kaže portparol suda. Juče je državni tužilac predložio podizanje optužnica protiv katalonskih lidera. Karles Pudždemon od juče se nalazi u Briselu odakle je poručio da… »

Indijci kupuju IMT

Večernje novosti 31.10.2017
Ministar poljoprivrede najavio pregovore sa "Mahindrom" i "Tafeom". Dolazak investitora omogućiće proizvodnju traktora u našoj zemlji. DELEGACIJA Ministarstva poljoprivrede, na čelu s ministrom Branislavom Nedimovićem, boraviće tokom vikenda u… »

Zaustavljen pad BELEX indeksa, nis najtrgovaniji

Blic 30.10.2017
Na domaćem tržištu akcija prvog trgovačkog dana u nedelji zabeležena je skromna investiciona aktivnost, uz blagi oporavak berzanskih indeksa. Zahvaljujući državnim obveznicama,ukupan promet u trgovanju na Beogradskoj berzi iznosio je danas 235,3… »