Arhiva vesti 31.10.2017

Pronađen original Dejtonskog sporazuma na engleskom

Alo 31.10.2017
Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, danas su na Palama uhapsili lice sa inicijalima K. Ž, nakon što su pretresom njegov stambenog objekta pronašli originalnu verziju Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom… »

Janjić: Vučićev pucanj u nogu, može da ga košta vlasti

Vesti online 31.10.2017
"Mnogo je mitološkog ušlo u srpsku politiku koja se održavala na konstruisanoj realnosti o Kosovu", izjavio je direktor foruma za etničke odnose Dušan Janjić i dodao da strahuje da bi priznavanje realnosti za Vučića moglo da bude pucanj u… »

Od sutra obavezna zimska oprema

Danas 31.10.2017
Agencija za bezbednost saobraćaja podseća sve vozače da u periodu od 1. novembra do 1. aprila, vozila moraju biti opremljena zimskom opremom ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalaze sneg, led ili poledica. Kako navode u saopštenju, i van… »

AP otkriva: Kakve "prljavštine" je bivši Trampov savetnik otkrio Rusima?

Vesti online 31.10.2017
Američka novinska agencija AP javila je danas da je otkrila identitet dvojice stranih državljana glavnih za održavanje kontakata između Rusije i bivšeg savetnika američkog predsednika Džordža Papadopulosa. AP tvrdi da je dobila elektronska pisma… »

Velji nije jasno: Tri žene, a jedna gej, vode populacionu politiku?!

Vesti online 31.10.2017
Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić je upitao zašto se "samo žene u vladi" bave pitanjem nataliteta i zašto u nadležnim telima nema nijedan "muškarac i otac". - Zanimljiva je politika koju Vlada vodi za povećanje nataliteta sa tri žene koje… »

Unapređenje saradnje Rusije i Srbije u oblasti železnice

Politika 31.10.2017
Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin složili su se na sastanku da ima prostora da se dodatno proširi saradnja dve zemlje, a da su postojeći… »

Parolin: Za kanonizaciju Stepinca pričekajmo "božje vreme"

RTV 31.10.2017
ZAGREB - Kanonizacija Alojzija Stepinca, koju Hrvatskoj iščekuje, a Srbija joj se protivi, pričekaće "božje vreme", poruka je državnog sekretara Svete Stolice Pjetra Parolina, kojeg je Papa imenovao za svog zamenika. "Božje vreme je savršeno… »

Dačić: Srbija je dala globalni doprinos u rešavanju migrantske krize

Blic 31.10.2017
Srbija je više od dve decenije suočena sa svim vrstama migracija - spoljašnjim i unutrašnjim, prinudnim i dobrovoljnim, ali i sa legalnim, iregularnim, kao i radnim migracijama, a zbog velikog iskustva koje ima naša zemlja može dati i globalni… »

Srbiji potrebno oko 14 milijardi evra za sprovođenje ekoloških propisa

Vesti online 31.10.2017
Srbiji će u narednih 20 godina biti potrebno oko 14 milijardi evra za sprovođenje ekoloških propisa, a najveći deo tih sredstava se odnosi na sektor voda, industrijsko zagadjenje i velika ložišta, rekao je potpredsednik Privredne komore Srbije (PKS)… »

Poreznici zatvaraju redom na Sajmu

Kamatica 31.10.2017
Polovina objekata koje su kontrolisali poreski inspektori tokom trajanja Sajma knjiga u Beogradu biće privremeno "zatvoreni", kažu u Poreskoj upravi. Inspektori Poreske uprave u toku proteklog vikenda kontrolisali su poslovanje 45 poreskih obveznika… »