Izvor: RTS arhiva vesti 14.12.2017

Uhvaćen najstariji živi kičmenjak star i do 512 godina!

RTS 14.12.2017
Danski naučnici veruju da su otkrili najstarijeg živog kičmenjaka – grenlandsku ajkulu u ledenim vodama severnog Atlantika i Severnog ledenog okeana, koja bi mogla da bude stara i do 512 godina! Grenlandske ajkule rastu čitavog života, ali izuzetno… »

Za šest meseci mere za 7.500 nasilnika

RTS 14.12.2017
U prvih šest meseci primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici hitne mere su izrečene u blizu oko 7.500 slučajeva, izrađeno je više od 4.000 individualnh planova za štitu žrtve, a razmatrano je ukupno više od 20.000 slučajeva nasilja među… »

Ubici iz Batajnice povećana kazna na osam godina zatvora

RTS 14.12.2017
Apelacioni sud u Beogradu povećao je za tri godine kaznu Petru Kneževiću (66) i pravosnažno ga osudio na osam godina zatvora jer je 16. februara 2015. godine u Batajnici ubio Stevana Katilovića (35), nanevši mu više telesnih povreda, među kojima… »

Poverenik: Nepravilnosti u primeni senior-kartica

RTS 14.12.2017
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti saopštio je da je Upravi grada Beograda uputio Upozorenje na nepravilnosti u obradi podataka o ličnosti u slučaju "Beogradske senior-kartice". U saopštenju Poverenika se… »

Senator optužen za seksualno uznemiravanje pronađen mrtav, sumnja se na samoubistvo

RTS 14.12.2017
Den Džonson, republikanski senator iz Kentakija optužen za seksualno uznemiravanje tinejdžerke, pronađen je mrtav pored svog automobila i veruje se da je izvršio samoubistvo. Džonson (57) je pronađen sa jednom prostrelnom ranom. Prema rečima… »

Određen pritvor osumnjičenom za pretnje Mariniki Tepić

RTS 14.12.2017
Viši sud u Beogradu odredio je pritvor za T. L. (29) koji se sumnjiči da je putem društvenih mreža pretio smrću narodnoj poslanici Mariniki Tepić, i naredio izdavanje poternice za njim. U saopštenju suda se precizira da je Krivično vanpretresno… »

Vulin: BiH poštujemo, RS volimo

RTS 14.12.2017
Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji boravi u zvaničnoj poseti BiH, razgovarao je u Banjaluci sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodik, koji je tom prilikom istakao da ga raduje čvrst stav Srbije da poštuje teritorijalni integritet… »

SAD spremne na razgovor s Pjongjangom, ali u pravo vreme

RTS 14.12.2017
Stejt department je saopštio da će SAD biti otvorene za razgovore sa Severnom Korejom "kada bude pravo vreme". Ističe se da do toga ne može sada doći, jer Pjongjang nije pokazao znak da je spreman da obustavi svoje raketne i nuklearne probe. Uprkos… »

Deklaracija za definisanje kriterijuma trase auto-puta

RTS 14.12.2017
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je Deklaraciju o kriterijumima za definisanje trase budućeg auto-puta Beograd-Sarajevo, čiji je predlagač poslanik Mladen Bosić (SDS). Ovom deklaracijom predviđeno je da trasa puta ide preko… »

Širenjem Šengena ništa se ne menja za građane Srbije

RTS 14.12.2017
Poslanica Evropskog parlameta Tanja Fajon smatra da se za građane Srbije neće mnogo toga promeniti kada Bugarska i Rumunija, a zatim i Hrvatska, jednom uđu u šengensku zonu. "Ništa se za građane Srbije u principu ne menja", kaže Fajonova za Tanjug… »