Izvor: RTS arhiva vesti 14.12.2017

Dodik i Čović: Usaglašavanje stavova i u narednoj godini

RTS 14.12.2017
Delegacije SNSD-a i HDZ-a BiH, predvođene liderima, Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, dogovorile su na Jahorini da na svim nivoima u BiH usaglašavaju stavove i u narednoj godini, konstatovali da među dvema strankama nema otvorenih pitanja, te da… »

Islamska država preti SAD zbog Jerusalima

RTS 14.12.2017
U znak odmazde zbog odluke američkog predsednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim za glavni grad Izraela, Islamska država je zapretila napadima na teritoriji SAD. Pretnja se pojavila danas na aplikaciji za razmenu poruka "Telegram" – pod naslovima… »

Jutarnji list: EP podržao ulazak Hrvatske u šengensku zonu

RTS 14.12.2017
Evropski parlament je na plenarnoj sednici u Strazburu, u tematskoj raspravi, podržao ulazak Hrvatske u šengensku zonu. To bi se, prema očekivanju hrvatskih evroparlamentaraca, moglo dogoditi već 2019. godine, prenose hrvatski mediji. Osnovni stav… »

Vremeplov (14. decembar 2017)

RTS 14.12.2017
Međunarodni dan sećanja na Rezoluciju 1514 Ujedinjenih nacija o dekolonizaciji. Dan Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Dan arhiva u Srbiji. Dan bibliotekara Srbije.Dan Izdavačkog preduzeća "Prosveta". Dan Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije… »

Putin odgovarao na pitanja, situaciju u Donbasu uporedio sa Srebrenicom

RTS 14.12.2017
Ukrajinski nacionalni bataljoni bi mogli da izvrše pokolj u Donbasu, gori od onog u Srebrenici, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin odgovarajući na pitanja na 12. godišnjoj konferenciji za novinare u Moskvi za koju se akreditovalo rekordnih… »

Kuoči: Transformacija KBS u oružane snage političko pitanje

RTS 14.12.2017
Komandant Kfora u Prištini Salvatore Kuoči rekao je da je transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga u oružane snage političko pitanje koje treba da bude rešeno u skladu sa Ustavom. "Mi nismo protiv ove transformacije, mislimo da je transformacija… »

Salma Hajek: Vajnstin me godinama proganjao

RTS 14.12.2017
Poznata glumica Salma Hajek rekla je da je njeno odbijanje filmskog producenta Harvija Vajnstina tokom snimanja filma o slikarki Fridi Kalo dovelo do pravog košmara po nju. Kako prenosi AP, Hajek je u tekstu Njujork tajmsa opisala Vajnstina kao „njenog… »

Na Horgošu sprečen šverc 100.000 vakcina za živinu

RTS 14.12.2017
Uprava carina saopštila je da je na ulazu u Srbiju, na prelazu Horgoš, 13. decembra sprečen pokušaj krijumčarenja 100.000 veterinarskih vakcina za imunizaciju peradi protiv ptičjeg virusa i bronhitisa. Carinici su prekršaj otkrili u saradnji sa… »

Stefanović osnovcima: Nemojte ćutati o nasilju

RTS 14.12.2017
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola da ne smeju da ćute na bilo koji oblik nasilja, već da protiv njega moraju da podignu glas. "Suština borbe protiv nasilja je da ne smete da… »

Fabrici: Vrata EU u 2018. otvorena za Zapadni Balkan i Srbiju

RTS 14.12.2017
Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici poručio je da u 2018. godinu ulazimo sa obnovljenom posvećenošću ka proširenju EU u okviru Zapadnog Balkana, a vrata Unije otvorena su za Zapadni Balkan i Srbiju. Sem Fabrici je na panelu "Hrabri novi svet" u… »