Izvor: RTS arhiva vesti 14.12.2017

Selfi Kitarovićeve sa kamilom širi se „Tviterom“

RTS 14.12.2017
Fotografija na kojoj se vidi kako hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović snima selfi sa kamilom širi se „Tviterom“. Tokom boravka u Koprivničko-križevačkoj županiji, predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović posetila je tvrđavu… »

Šta se Kinezima sviđa u Srbiji?

RTS 14.12.2017
Čitav svet se poslednjih godina bori za kineske turiste, pa tako i Srbija. Snažna kampanja na tom ogromnom tržištu daje dobre rezultate. Pre pet godina imali smo samo 3.000 kineskih turista, dok ih je ove bilo čak 50.000. Na kineskoj televiziji je… »

Kuburović: Nije stigao nikakav zahtev zbog raketiranja Banskih dvora

RTS 14.12.2017
Ministarstvo pravde Srbije još nije dobilo nikakav zahtev od Hrvatske povodom krivičnih prijava protiv pet srpskih državljana zbog raketiranja Banskih dvora, pa o tome ne može ni da se izjasni, rekla je ministarka Nela Kuburović. Ministarka je… »

Dramatična operacija spasavanja migranata u Turskoj

RTS 14.12.2017
Pripadnici turske obalske straže pokrenuli su dramatičnu operaciju spasavanja migranata čiji se čamac nasukao na stene u Egejskom moru. Najmanje 68 migranata pokušalo je ilegalno da se domogne Grčke, a na taj put su iz turske zapadne provincije… »

Magla jutros otežava vožnju

RTS 14.12.2017
Vožnju ovog jutra u velikoj meri otežavaju magla i sumaglica, a često mogu biti uzrok povremenih prekida u saobraćaju zbog saobraćajnih nezgoda, lančanih sudara ili izletanja sa puta, saopštava AMSS. Na deonicama gde je vidljivost ispod 100 metara… »

Nasa: Osam planeta i u udaljenom sistemu, nastavljamo potragu za vanzemaljskim životom!

RTS 14.12.2017
U saradnji sa „Guglom“, a uz primenu novog pristupa veštačkoj inteligenciji uočena je još jedna planeta u udaljenom sistemu Kepler 90, što taj sistem čini, za sada, najsličnijim Sunčevom sistemu. Takođe, Nasini stručnjaci ističu da život… »

Odalović: Mešovita komisija o sukcesiji nastavlja rad u martu

RTS 14.12.2017
Nakon dvodnevnog zasedanja, Mešovita komisija za sukcesiju odlučila je da rad nastavi u martu, do kada bi predstavnici država sukcesora trebalo da sa svojim vladama usaglase stavove o određenim pitanjima i kako bi se prikupile neophodne informacije o… »

Đurić: Đilas predvodi juriš na gradsku kasu

RTS 14.12.2017
Očigledno je da su tajkuni i bivši, isluženi, kompromitovani političari u jurišu na gradsku kasu, kaže funkcioner Srpske napredne stranke Marko Đurić. "Taj juriš na gradsku kasu predvodi Dragan Đilas kao najkompromitovaniji bivši političar i… »

Mihajlović: Rezultati će najbolje predstaviti SNS na izborima

RTS 14.12.2017
Potpredsednica vlade i funkcionerka SNS-a Zorana Mihajlović je izjavila da će dosadašnji rezultati najbolje predstaviti naprednjake na predstojećim izborima u Beogradu. Na pitanje novinara kako komentariše to što su Aleksandar Šapić i Dragan… »

Čestitka Ministarstva kulture povodom Dana bibliotekara

RTS 14.12.2017
Ministarstvo kulture i infomisanja čestita Dan bibliotekara Srbije svim zaposlenima u ovom najrazuđenijem segmentu kulturnog sistema u Srbiji. U saopštenju ministarstvo poručuje da "sa povišenom pažnjom i brigom reaguju na pojave u više sredina u… »