Izvor: RTS arhiva vesti 14.12.2017

Sportisti o Kosovu i Metohiji

RTS 14.12.2017
Na šestom skupu unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, koji je pokrenut na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o mogućim rešenjima tog pitanja, mišljenja su izneli predstavnici sportskih organizacija. Predstavnici sportskih saveza… »

„Erbas A-380“ nacrtao gigantsku jelku iznad Nemačke

RTS 14.12.2017
„Erbasov“ pilot napravio je nesvakidašnji praznični poklon tokom probnog leta iznad Nemačke – njegova ruta iscrtala je gigantsku ukrašenu novogodišnju jelku. Posada koja je bila na probnom letu „erbasa A-380“ napravila je šareni obris… »

"Srbija naredne godine domaćin simulacione vežbe sa NATO-om"

RTS 14.12.2017
Portal "Juropijen vestern Balkans" piše da će Srbija, kako je najavljeno, prvi put naredne godine biti domaćin terenske simulacione vežbe u oblasti vanrednih situacija u zajedničkoj organizaciji sa NATO-om, odnosno Evroatlantskim centrom za odgovor u… »

Potvrđen sporazum o avio-saobraćaju između Srbije i Maroka

RTS 14.12.2017
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Maroka. Sporazum o vazdušnom saobraćaju, potpisan u septembru ove godine, u celini uređuje odnose u oblasti vazdušnog… »

"Srbija će živeti bolje u 2018. godini"

RTS 14.12.2017
Mir, stabilnost, održavanje fiskalne stabilnosti, ekonomski rast i saradnja sa državama regiona, Evrope i sveta su prioriteti Srbije i u narednoj godini, izjavila je predsednica Skupštine Maja Gojković. Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović ističe… »

Počeo Festival nauke na Beogradskom sajmu

RTS 14.12.2017
Jedanaesti Festival nauke, pod sloganom "Jedan na jedan", otvoren je na Beogradskom sajmu, a ministar prosvete Mladen Šarčević je otvarajući Festival najavio da će sledeće godine biti otvoreno još centara za promociju nauke gde će mladi sticati… »

Priština mora da plati pet miliona evra austrijskoj štampariji

RTS 14.12.2017
Nakon dužeg suđenja, Priština će morati da plati austrijskoj štampariji "Austrijska državna štamparija", obeštećenje u visini od 4,95 miliona evra. To obeštećenje moraće da se plati još u toku ove godine. U julu je austrijska štamparija… »

Peskov: Raste strani pritisak na Rusiju uoči izbora

RTS 14.12.2017
Strani pritisak na Rusiju raste kako se bliže predsednički izbori, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov. "To je jedna vrsta kontinuiranog pritiska na našu zemlju koji ima tendenciju da raste kako se bliže predsednički izbori", rekao… »

Severna Koreja: U slučaju pomorske blokade SAD – nemilosrdan odgovor

RTS 14.12.2017
Severna Koreja je upozorila da će preduzeti "nemilosrdne mere" da bi se odbranila ukoliko se SAD odluče za pomorsku blokadu, što Pjongjang vidi kao ratni čin, javljaju severnokorejski mediji. Severnokorejska novinska agencija KCNA prenosi, pozivajući… »

Manco: Borba protiv korupcije prioritet na evropskom putu

RTS 14.12.2017
Na evropskom putu Italija podržava i ohrabruje srpsku vladu i one u regionu da nastave sa još većom odlučnošću da grade efikasne sisteme prevencije i borbe protiv korupcije, rekao je ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco. Ministarka pravde Nela… »