Ekonomija arhiva vesti 16.01.2018

Slavija luks prodat, radnici se bune

B92 16.01.2018
Beogradski hotel Slavija Luks dobio je novog vlasnika za 6,5 miliona evra. Zaposleni u hotelu tvrde da je realna cena daleko veća. Slavija Garni hotel, poznat po nazivu Slavija Lux, nalazi se u centru Beograda i deo je Hotela Slavija koji su 1988. godine… »

Privredna saradnja: Japanci ukidaju tarife za srpske izvoznike?

Kurir 16.01.2018
Žitarice, smrznuto voće i povrće i med, kao i IT rešenja u oblasti poljoprivrede, glavni su proizvodi koje su srpski privrednici predstavili kompanijama iz Japana, čiji su predstavnici zajedno sa premijerom te zemlje Šinzo Abeom boravili u Srbiji… »

Mama Shelter Hotel Dan Zapošljavanja

Kamatica 16.01.2018
Dan zapošljavanja u ponedeljak 22 januara u prostorijama hotela Rajićeva šoping centar. Dan Zapošljavanja pruža mogućnost svim zainteresovanima, bez obzira da li su prethodno dostavili svoju radni biografiju ili ne, da se upoznaju sa novim brendom… »

Alibabin program umjetne inteligencije pobijedio čovjeka u testu čitanja

SEEbiz 16.01.2018
PEKING - Programi umjetne inteligencije koje je izradio kineski div za e-trgovinu Alibaba su postigli bolje rezultate od ljudi na testu čitanja i razumijevanja Sveučilišta Stanford. "Ovo je prvi put kako je stroj nadmašio ljudsku izvedbu na takvim… »

Misija vodećih organizacija za zaštitu medijskih sloboda zabrinuta stanjem na HRT-u

SEEbiz 16.01.2018
ZAGREB - Misija predstavnika vodećih europskih organizacija za zaštitu medijskih sloboda nakon dvodnevnog posjeta Hrvatskoj u utorak je upozorila i na dalje nedefinirani status i funkciju HRT-a kao javnog servisa i zabrinjavajuće posljedice njegove… »

BDI Index na najnižoj razini u četiri mjeseca

SEEbiz 16.01.2018
LONDON - Baltic Dry Index potonuo je na najnižu razinu u četiri mjeseca, a vozarine su se spustile najniže od kolovoza prošle godine. Ovaj je indeks danas izgubio 3,4 posto i pao na 1.221 bod, najniže od 5. rujna prošle godine. Capesize index… »

Sjajno: Trampe, da li su ovo stvarno vuko*ebine

B92 16.01.2018
Donald Tramp je još jednom „zablistao“, ovoga puta svojim izrazom šithol, a neko je to iskoristio kao sjajan marketinški potez. Američka kompanija za iznajmljivanje nekretnina Airbnb potrošila je čak 100.000 dolara za promociju šithol… »

Franković: Već ovo ljeto bez zagušenja na ulazima u povijesnu jezgru

SEEbiz 16.01.2018
DUBROVNIK - Dubrovački gradonačelnik Mato Franković rekao je u utorak u Dubrovniku, nakon radnog sastanka s predstavnicima međunarodne krovne udruge Cruise Lines International Association (CLIA) i vodećih svjetskih društava za kružna putovanja, da… »

Ferero preuzima slatkiše Nestle u SAD

BizLife 16.01.2018
Foto: Pixabay Šajcarski Nestle odlučio je da za oko 2,8 milijardi dolara proda proizvodnju slatkiša u SAD italijanskom Fereru, koji će preuzeti poznate čokoladne brendove kao što su Kranč i Baterfinger. Nestle je letos nagovestio mogućnost te… »

Nestle u SAD prodaje proizvodnju slatkiša Fereru

N1 Info 16.01.2018
Švajcarska kompanija Nestle odlučila je da za oko 2,8 milijardi dolara proda svoju proizvodnju slatkiša u SAD italijanskom Fereru, koji će preuzeti poznate čokoladne brendove kao što su Kranč i Baterfinger. Nestle je letos nagovestio mogućnost te… »