Ekonomija arhiva vesti 16.01.2018

Francuska planira da reguliše kriptovalute

Gde investirati 16.01.2018
regulaciju digitalnih valuta kako bi se nadzirala njihova eventualna upotreba za izbegavanje poreznih obveza i za finansiranje nezakonitih aktivnosti i terorizma. Ministar Le Maire poverio je zadatak izrade predloga potencijalnih propisa bivšem… »

Kosor: Najtužniji utisak s Vučićeve konferencije nemo statiranje Ane Brnabić

Nova ekonomija 16.01.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti nakon ubistva Olivera Ivanovića. Pored njega, bez reči, punih sat vremena, koliko je obraćanje trajalo, stajala je premijerka Srbije Ana Brnabić. Odmah je to na svom Twitter profilu… »

Digitalni razvod - biznis koji će izgleda da cveta

B92 16.01.2018
Parovi često odluče da se razdvoje usred sezone praznika, ali ćute o tome kako ne bi uznemirili članove porodice. Međutim, i za to postoji rešenje, i neko je od toga napravio biznis. Sada, oni koji donesu takvu odluku ne moraju ni da izađu iz kuće… »

Aspirin i kišobran na istom rafu - Da li proširena lista apotekarskih proizvoda podriva ulogu farmaceuta ili daje šansu za…

Ekapija 16.01.2018
(Foto: Tyler Olson/shutterstock.com) Pola godine unazad, osim standardnih lekova i medicinskih sredstava, sredstava za higijenu i negu kože, u apotekama u Srbiji mogu se kupiti i kišobrani, deterdženti, prašak za veš, čarape, donji veš, toalet… »

RETROSPEKTIVA 2017 - Investicije u oblasti POLJOPRIVREDE I PREHRAMBENE INDUSTRIJE koje su izazvale najveće interesovanje…

Ekapija 16.01.2018
Ilustracija (Foto: Brian Kinney/shutterstock.com) Investicioni tim eKapije uradio je analizu i formirao rang listu investicija i investicionih ideja koje su izazvale najveće interesovanje/čitanost naših korisnika u 2017. godini. Rezultati su veoma… »

U Čačku ostaje kvačica

Večernje novosti 16.01.2018
Automobilske tablice sa latiničnim slovima kojima su označena imena gradova neće se menjati. Zamena registracija u kojima su Č, Ć, Š, Ž, Đ, Y i W, moguća sve do 2024. godine. ČAČANI neće morati da menjaju tablice, jer će latinična slova sa… »

Forma Ideale na sajmu nameštaja u Kelnu

BizLife 16.01.2018
Foto: Promo Na sajmu IMM Cologne u Kelnu, najvećoj svetskoj izložbi nameštaja, preko 1.200 izlagača iz 50 zemalja predstavilo je više od 100.000 modela nameštaja, od kojih je trećina premijerno prikazana. Na najvažnijoj godišnjoj manifestaciji… »

Bitkoin pao 20 odsto, povukao na dole i druge kriptovalute

N1 Info 16.01.2018
Bitkoin je pao čak 20 odsto zbog širenja strahovanja o daljim ograničenjima tržišta posle najave Južne Koreje da će zabraniti trgovinu kriptovalutama. Bitkoin, kao najveća digitalna valuta pao je prvo 14 odsto na 11.940 dolara danas pre podne u… »

Vujović: Vlada uspela da se izbori s fiskalnim problemima

N1 Info 16.01.2018
Ministar finansija Srbije Dušan Vujović izjavio je da je Vlada uspela da se izbori s fiskalnim problemima i deficitom i da je zemlja sada na putanji rasta i da može da razmišlja kako da koristi ostvareni suficit. Vujović je, učestvujući na… »

Pobeda u EU, ribari mogu da odahnu

B92 16.01.2018
Evrospki parlament usvojio je amandmane Odbora za ribarstvo koje je predložila hrvatska zastupnica Marijana Petir. Amandmanima se omogućava korišćenje okružujućih mreža plivarica prilikom ribarenja u Jadranu jer je zbog evropskih direktiva nakon… »