Ekonomija arhiva vesti 16.01.2018

Nafta na najvišem cenovnom nivou u poslednje tri godine

Biznis i finansije 16.01.2018
Cene nafte su ovih dana na najvišim nivoima još od 2014. godine – barel sirove brent nafte vredi 70 dolara. Ova vrsta nafte od početka godine poskupela je za pet odsto. Analitičari se plaše da se tržište ovog energenta ponaša poput tržišta… »

3,5 mil. RSD za žardinjere, a gde su - ne zna se

B92 16.01.2018
Novi Pazar -- Gradska uprava Novog Pazara nezakonito je isplatila tokom 2016. godine 1,8 miliona dinara na ime naknada članovima raznih komisija. To je urađeno iako je Statutom grada i zakonima predviđeno da se za rad u tim telima ne prima novčana… »

Shinzo Abe: Srbija ključna država za stabilnost Zapadnog Balkana

Gde investirati 16.01.2018
Premijer Japana Shinzo Abe izjavio je u Beogradu da je Srbija ključna država za stabilnost Zapadnog Balkana koji ima važnu geopolitičku poziciju. Abe je na konferenciji za novinare s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rekao da je su odnosi sa… »

Dečije pozorište u Kikindi dobija foaje i multimedijalnu salu

Ekapija 16.01.2018
Ilustracija (Foto: Mammut Vision/shutterstock.com) Pozorištance Lane u Kikindi u ovoj godini dobiće novi prostor koji će pomoći da obogate kulturne sadržaje. Radovi se odvijaju željenom dinamikom i zasada im vremenski uslovi idu na ruku, a planirano… »

Video: Direktor borskog basena nema vremena za politiku, mora da radi

BizLife 16.01.2018
Foto: YouTube screenshot Direktor RTB Bor Blagoje Spaskovski neće biti na izbornoj listi SNS, SPS i JS koja će učestvovati na loklanim izborima u toj opštini. On je tražio da bude “pošteđen odborničkih obaveza”. Na čelu te liste biće… »

Salmonela nije stigla do Srbije

Večernje novosti 16.01.2018
Posle skandala sa zaraženom hranom za bebe, iz naše zemlje povučeno pet serija mleka. Proizvodi "selija" ispravni, ali sklonjeni iz predostrožnosti. SA tržišta u Srbiji povučeno je pet serija proizvoda "selija", francuskog poizvođača "Laktalis"… »

Kako razviti posao u nerazvijenim područjima: Putokazi do boljeg života

Biznis i finansije 16.01.2018
Put do tržišta, povoljnih kredita i kvalitetnih radnika težak je sam po sebi, ali je posebno naporan malim firmama koje posluju van velikih privrednih centara u Srbiji, u sredinama koje su nerazvijene, pa čak i devastirane. Naši sagovornici, uspešni… »

Lepe vesti iz Brisela: Da i Balkan jeftinije telefonira

BizLife 16.01.2018
Foto: Pixabay Evropska komisija organizovala je u Briselu sastanak telekomunukacionih operatera sa prostora Zapadnog Balkna, a tema je bila smanjenje cena rominga u regionu. “Tražili smo od kompanija iz regiona da istraže mogućnosti smanjenja cena… »

Lavrov: "Turski tok" čeka garancije Brisela

N1 Info 16.01.2018
Gasovod "Turski tok” moguće je produžiti do Evrope, samo ako Evropska komisija pruži čvrste garancije da projekat neće biti obustavljen, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov, prenosi agencija Tas. "Budući da se prva linija… »

Apartmani u Grčkoj najtraženiji, hit ovog leta gratis smeštaj za dvoje dece u Turskoj

BK TV 16.01.2018
Pojedine turističke agencije nude posebne popuste za predstojeće leto na svojim sajtovima tokom sajma turizma 22-25. februara. Prošle godine građani su se u velikoj meri interesovali za letovanje u Turskoj ali će, po svemu sudeći, ove godine Turska… »