Arhiva » Vesti » Sandžak haber 06.02.2018

MUTNE RADNJE I RODBINSKE VEZE U PRIJEPOLJU! Prekršajna prijava protiv Sportskog saveza jer je angažovao obezbeđenje iz Novog Pazara mimo zakona!

Sandžak haber utorak, 6. februar 2018.

Prijepolje – Privatno obezbeđenje „BERQ DOO“ iz Novog Pazara čiji je vlasnik brat Muamera Zukorlića koje je angažovao Sportski savez Prijepolja za pružanje usluga fizičko tehničkog obezbeđenja angažovano je suprotno zakonu zbog čega je u Prekršajnom sudu u gradu na Limu, na predlog MUP PU Prijepolje pokrenut postupak protiv pravnog lica Sportskog saveza i lica tada ovlašćenog za zastupanje u ovoj nekada renomiranoj sportskoj ustanovi. Njima se na teret stavlja da su prekršili Zakon o privatnom obezbeđenju u više njegovih članova.

Prizivanje nadležnih državnih organa da se uključe u rešavanje problema u funkcionisanju rada Sportskog saveza, koje se tokom prethodnih skupština ovog sportskog udruženja moglo čuti kod obe sukobljene strane izgleda da je imalo efekra. Tako je nakon provere službenika MUP PU Prijepolje sprovedene 27. novembra 2017. godine, na osnovu Zakona o privatnom obezbeđenju, ustanovljeno da ugovor o pružanju usluga fizičko tehničkog obezbeđenja koji je Sportski savez Prijepolja i njegov tadašnji zakonski zastupnik Admir Mušović zaključio sa preduzećem „BERQ DOO“ iz Novog Pazara nije u skladu sa važećim zakonom jer pravno lice „BERQ DOO“ iz Novog Pazara ne poseduje licencu koja se u skladu sa članom 10. Zakona o privatnom obezbeđenju izdaje pravnom licu za vršenje poslova privatnog obezbeđenja.

U zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka protiv Sportskog saveza i tada odgovornog lica Admira Mušovića stoji da je ovo sportsko udruženje angažovalo pravno lice za pruzanje usluga privatnog obezbeđenja koje ne poseduje odgovarajuću licencu za rad, čime su izvršeni prekršaji iz člana 80 stav 1 tačka 2 i člana 80 u stavovima 4 i 5 Zakona o privatnom obezbeđenju.

Kako saznajemo u Prekršajni sud u Prijepolju zakazao je suđenje okrivljenima za 21. februar, dok je ugovor koji je tada potpisan sa preduzećem iz Novog Pazara raskinut pre nekoliko dana.

PP Media


Objavljeno na sajtu sandzakhaber.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.