Arhiva » Vesti » Blic 14.02.2018

"Leži u lokvi krvi, ubi ga ni zbog čega": Preživeo pakao Košara, a komšija ga izrešetao zbog svađe u saobraćaju

Marko Đokić (29) iz beogradskog naselja Kaluđerica uhapšen je zbog sumnje da je u nedelju oko 15 sati iz pištolja ubio svog komšiju Miodraga Milovanovića (39) da bi mu se osvetio zbog nesporazuma oko toga ko je kome preprečio put.

Blic sreda, 14. februar 2018.  |  Bojana Bogosav , Vuk Z. Cvijić

Brutalno ubistvo Miodraga Milovanovića dogodilo se u dvorištu njegove porodične kuće u Kaluđerici, kada se sa suprugom vratio sa groblja.

Supruga ubijenog Milovanovića izašla je iz automobila i otišla u kuću, a on je ostao da parkira vozilo u garažu.

Kako je Miodrag izašao iz automobila, njegov komšija Marko Đokić iskočio je pred njega i sa dva hica iz pištolja upucao ga u grudi. Nesrećni čovek preminuo je na licu mesta.

Kako pričaju prijatelji ubijenog Milovanovića, užasnom zločinu i tragičnoj smrti ovog meštanina Kaluđerice, koji je iza sebe ostavio dva maloletna sina, prethodila je svađa sa ubicom.

- U nedelju ujutru, oko 10 sati, kada su Miodrag i njegova supruga krenuli na groblje, na ćošku ulice u kojoj su živeli njegov i Đokićev automobil su se susreli. Neko je nekome preprečio put i Miodrag i Marko su krenuli da se svađaju. Jedva su se smirili - u neverici pričaju Miodragovi poznanici.

Prema njihovim rečima, Miodrag je zatim otišao sa ženom svojim putem, na groblje.

- Nekoliko sati kasnije oni su se vratili sa groblja kući. Miodrag je ostao da parkira automobil, a njegova supruga je ušla u kuću. Minut kasnije čula je komšinicu koja zapomaže i doziva je rečima: "Mikica ti leži u lokvi krvi. Ubi ga Marko na pravdi boga, tek tako, ni zbog čega" - sa tugom u glasu objašnjavaju prijatelji ubijenog čoveka.

Ubica Marko Đokić, inače stolar iz Kaluđerice, pobegao je odmah sa mesta zločina, da bi ga policija juče uhapsila. Kako nezvanično saznajemo, Đokić je priznao ubistvo svog komšije.

- Marko je problematičan mladić iz komšiluka. Njegova kuća nalazi se samo jednu ulicu dalje od mesta gde je ubio Miodraga. Marko je živeo je sa ocem i majkom - pričaju komšije.

S druge strane, za ubijenog Miodraga komšije i prijatelji imaju samo reči hvale. Svako ko bi juče prošao ulicom gde je nastradali muškarac živeo sa ženom i dva sina s tugom u očima pogledao bi u pravcu njegove kuće iz koje su dopirali jecaji familije.

- Miodrag je bio heroj sa karaule Košare tokom sukoba na Kosovu. Preživeo je rat 1999. godine, bio je ranjen. U nozi je i dalje imao geler koji mu je ostao posle ranjavanja. Eto, šta ti je sudbina. Prođeš rat i najteže bitke, kao što su bile one na Košarama, vratiš se kao heroj, a onda te ubije neko ispred kuće, tek tako, zbog banalne svađe - u neverici su pričali prijatelji ubijenog.

Kako objašnjavaju, Miodrag je bio vredan i porodičan čovek, koji je radio kao kamiondžija.

- Svakog meseca je zbog posla bar 15 dana bio van kuće. Radio je. Borio se za porodicu, da zaradi i nešto stekne za svoje sinove. Ne možemo da verujemo šta se desilo - priča njegov prijatelj.

Druga pucnjava zbog sukoba u saobraćaju za mesec dana

Zbog svađe oko saobraćaja početkom februara došlo je do vatrenog okršaja na Banovom brdu pošto su se sudarili jedan taksi i vozač automobila marke BMW. Naime, pucnjavi je prethodila rasprava dvojice vozača oko štete nakon udesa, a besni vozač BMW-a uzeo je pištolj i ispalio nekoliko metaka u gumu taksija. Na sreću, u ovoj pucnjavi niko nije povređen.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2019 Netmark d.o.o.