Izvor: Sputnik arhiva vesti 16.03.2018

Zaborav, jedina naša postojbina

Sputnik 16.03.2018
Kakvi i koliko ozbiljni izazovi stoje pred današnjim tinejdžerima, da li struka analizira posledice sve veće usamljenosti i nerazumevanja meću njima, u emisiji „Orbita kulture“ razgovaramo sa psihologom Ivanom Lukić, autorkom knjige „Početak… »

Crna Gora veći katolik od pape — podržala Britaniju u aferi Skripalj

Sputnik 16.03.2018
Nakon vesti da će Crna Gora odlikovati bivšeg američkog potpredsednika Džozefa Bajdena i senatora Džona Mekejna, Podgorica je podržala Britaniju u aferi trovanja bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja. Danas smo zajedno sa NATO saveznicima u… »

Ruski ambasador u Londonu: Možda se „slučaj Skripalj“ nije ni dogodio

Sputnik 16.03.2018
Ambasada Rusije dobila je notu iz Ministarstva inostranih poslova Velike Britanije u kojoj je navedeno da je saradnik britanskih specijalnih službi, bivši pukovnik Državne obaveštajne uprave (GRU) Rusije Sergej Skripalj u kritičnom stanju, ali ta… »

Da li će doći do direktnog sukoba NATO-a i Rusije

Sputnik 16.03.2018
„Novi Sputnjik poredak“ istraživao je da li će doći do direktnog sukoba NATO-a i Rusije u Siriji. Zbog čega je Zapad obnovio pretnje napadom na vlasti u Damasku? Kakav je odgovor najavila Rusija? Postoji li veza između špijunske „afere… »

Korbin: Ne krivite Rusiju

Sputnik 16.03.2018
Lider Laburističke partije Britanije Džeremi Korbin poručio je u svom tekstu za „Gardijan“ da političari ne bi trebalo da prevremeno optužuju Rusiju za napad na bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju. Korbin smatra da su za… »

Putin: Rusija do 2024. među pet najrazvijenijih ekonomija sveta

Sputnik 16.03.2018
Rusija u periodu do 2024. godine treba da uđe u red pet najrazvijenijih ekonomija sveta, naveo je predsednik Rusije Vladimir Putin u preporukama nakon obraćanja Federalnoj skupštini Ruske Federacije koje su objavljene na sajtu Kremlja. Predsednik… »

Malagurski: Izraelsko-palestinski konflikt u 6 minuta! (video)

Sputnik 16.03.2018
Dosad sam obrađivao komplikovane tematike, pa bi možda bilo lepo da se pozabavim i jednom jednostavnijom temom. Izraelsko-palestinski konflikt. Znam šta ćete reći: „Ali, Borise, to je najkompleksniji konflikt na svetu!“ Verovali ili ne — nije… »

Peskov: Predstojeći izbori u Rusiji mnogima ne daju mira

Sputnik 16.03.2018
Predstojeći predsednički izbori u Rusiji mnogima ne daju mira, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov. „Putin mnogima ne odgovara kao predsednik zbog svog samouverenog i doslednog stava o zalaganju za interese Rusije“, odgovorio je… »

Makron: Imamo osnova da verujemo da Rusija stoji iza trovanja Skripalja

Sputnik 16.03.2018
Predsednik Francuske Emanuel Makron smatra da je za trovanje bivšeg pukovnika Državne obaveštajne uprave (GRU) Generalštaba Rusije i saradnika britanske obaveštajne službe Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji odgovorna Rusija. „Imamo osnove da… »

Sirijska armija oslobodila 70 odsto teritorije Istočne Gute

Sputnik 16.03.2018
Sirijske vladine snage oslobodile su od terorista 70 odsto teritorije Istočne Gute, predgrađa Damaska, saopštila je komanda sirijske armije. „Plativši krvlju naših poginulih heroja i u koordinaciji sa savezničkim snagama u Istočnoj Guti smo… »