Izvor: Sputnik arhiva vesti 16.03.2018

S kim to Porošenko hoće da ratuje

Sputnik 16.03.2018
Samo dva dana uoči predsedničkih izbora u Rusiji, u vreme predizborne tišine, ukrajinski predsednik Petro Porošenko poručio je da je „antiteroristička operacija“ u Donbasu završena i da je zamenjena „Operacijom Objedinjenih snaga“… »

Odluka Kijeva o glasanju Rusa mogla bi pred UN i OEBS

Sputnik 16.03.2018
Rusija bi mogla da zatraži specijalno zasedanje stalnog saveta OEBS-a, posvećeno narušavanju ljudskih prava u Ukrajini u vezi s predsedničkim izborima, rekao je u petak diplomatski izvor u Beču. „Koristeći procedure u našoj organizaciji, ne… »

Da li je Džonson prekršio protokol pri susretu sa ruskim ambasadorom

Sputnik 16.03.2018
Odbijanje rukovanja sa ambasadorom koji je došao u ministarstvo spoljnih poslova domaćina je protokolarna praksa, rekao je novinarima ruski ambasador u Velikoj Britaniji Aleksandar Jakovenko. Jakovenko je komentarisao novinske napise da se ministar… »

Moskva optužuje Kijev za mešanje u unutrašnje stvari Rusije

Sputnik 16.03.2018
Odluka Ukrajine da ne dozvoli državljanima Rusije da glasaju u Ambasadi i Generalnom konzulatu na predsedničkim izborima 18. marta događaj je bez presedana, to je direktno mešanje u unutrašnje stvari Rusije, navedeno je u saopštenju Ministarstva… »

Ruski ambasador: Pritisak Moskve preneo slučaj Skripalj u pravni okvir

Sputnik 16.03.2018
Pritisak Rusije omogućio je da se tema trovanja saradnika britanskih specijalnih službi i bivšeg obaveštajca Državne obaveštajne uprave (GRU) Generalštaba Rusije Sergeja Skripalja premesti u pravni okvir i to je veoma dobar rezultat, smatra… »

Dačić: Ako Kosovo želi vojsku, neka je potraži u UN

Sputnik 16.03.2018
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da Rezolucijom 1244 SB UN nije predviđeno formiranje vojske Kosova i poručio je da Srbija to neće prihvatiti, te da Srbi u kosovskom parlamentu sigurno za to neće glasati. „Kada je reč o… »

Skotland Jard: Uzrok smrti kompanjona Borisa Berezovskog — davljenje

Sputnik 16.03.2018
Kompanjon Borisa Berezovskog Nikolaj Gluškov umro je usled gušenja, nema nikakvih dokaza da je otrovan, niti da je njegovo ubistvo povezano s incidentom u Solsberiju, saopštio je Skotland jard. „Istraga je počela u četvrtak, 15. marta, izveštaj… »

Zašto vojska Kosova može, a vojska Republike Srpske ne može?

Sputnik 16.03.2018
Ukoliko bi se Milorad Dodik posle izbora u BiH našao u Predsedništvu BiH, mogao bi legitimno da pokrene pitanje vraćanja entitetske vojske. Međutim, da bi se taj naum ostvario, mora da postoji konsenzus sva tri predstavnika Predsedništva BiH. Stav… »

Ruske diplomate napuštaju Veliku Britaniju 20. marta

Sputnik 16.03.2018
Dvadeset troje ruskih diplomata koji su proterani iz Velike Britanije napustiće tu zemlju 20. marta, saopštio je ambasador Rusije u Londonu Aleksandar Jakovenko. „Zajedno sa članovima porodica reč je o blizu osamdeset ljudi“, rekao je ruski… »

Kijev neće dozvoliti ruskim državljanima da glasaju u Ukrajini

Sputnik 16.03.2018
Ministarstvo unutrašnjih poslova Ukrajine neće dozvoliti Rusima da 18. marta u ruskim diplomatskim predstavništvima glasaju na izborima za predsednika Rusije. U saopštenju tog ministarstva navedeno je da je odlučeno da se zabrane izbori za… »