Izvor: Sputnik arhiva vesti 16.03.2018

Milom ili silom hoće da uguraju balkanske države u NATO (video)

Sputnik 16.03.2018
Što se ključnih evropskih zemalja i SAD tiče, status Kosova je rešen, samo što su očekivali da proces priznanja ide brže, kaže Dušan Proroković iz Instituta za međunarodnu politiku i privredu komentarišući izjavu Vesa Mičela o vojsci Kosova… »

Lavrov: London ćuti o stanju Skripaljove ćerke

Sputnik 16.03.2018
Zvanični London nije informisao Moskvu o stanju ćerke bivšeg pukovnika Glavne obaveštajne uprave (GRU) Sergeja Skripalja – Julije, iako je u obavezi da to učini, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov. Kako je rekao, Rusiji o njenom… »

Pavel: Razumem šta osećate prema NATO-u, brinemo zbog Rusa

Sputnik 16.03.2018
Predsedavajući Vojnog komiteta NATO-a Petar Pavel rekao je danas da saradnja s Evropskom unijom i NATO-om „ide ruku pod ruku“, jer je cilj Alijanse stabilna, celovita i bezbedna Evropa. Pavel je istakao da razume osećanja Srbije prema NATO-u i dodao… »

Vulin: Zdovoljni smo što stav Skaparotija nije stav Pentagona

Sputnik 16.03.2018
Zadovoljni smo što je pojašnjeno da izjava generala Skaparotija da ga „Srbija unutar Balkana najviše brine po pitanju ruskog uticaja“, nije stav Pentagona. To je saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije. Ministarstvo u saopštenju navodi i da zbog… »

Drugi dan masovne evakuacije civila iz Istočne Gute (video)

Sputnik 16.03.2018
Sirijske trupe, uz pomoć Sirijskog arapskog crvenog krsta, već drugi dan sprovode evakuaciju civila u regionu Istočne Gute. Do sada je preko 13.000 ljudi napustilo Istočnu Gutu, a evakuacija se nastavlja, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.… »

Puškov: SAD da objasne kako su bombama otcepile Kosovo

Sputnik 16.03.2018
Ruski senator Aleksej Puškov je, komentarišući osudu Vašingtona zbog toga što je ruski predsednik Vladimir Putin posetio Krim, predložio Stejt departmentu da objasni kako su bombama otcepili Kosovo od Srbije. „Predlažem da u Stejt departmentu… »

Tramp se ne zaustavlja na Tilersonu, ima spisak za smenu

Sputnik 16.03.2018
Američki predsednik sprema još smena u svom timu. Kako tvrdi „Vašington post“, Tramp će najpre zameniti svog savetnika za nacionalnu bezbednost H.R. Mekmastera. Prema tvrdnjama tog lista, smena neće uslediti odmah. Takođe, kako piše… »

Cilj Londona je jasan — izbacivanje Rusije iz SB UN

Sputnik 16.03.2018
Ne samo da je stavljen veto na rusku rezoluciju, već postoje planovi da se Rusija izbaci iz Saveta bezbednosti, pa potom i iz OEBS-a, ocenjuju ruski analitičari. London neće poslati Rusiji uzorak nervnog gasa kojim je otrovan Sergej Skripalj, izjavio… »