Izvor: Sputnik arhiva vesti 16.03.2018

Eksplozija u skladištu municije u Nemačkoj

Sputnik 16.03.2018
Eksplozija se desila u objektu za odlaganje municije u saveznoj državi Brandenburgu na istoku Nemačke, prenosi služba za medije u okrugu Dame Šprevald. Jedna osoba se smatra nestalom. Trenutno situaciju iz vazduha nadgleda policijski helikopter… »

Završen 5. Ekspo: Srbija i Rusija čvrstim korakom u zajedničku ekonomsku budućnost

Sputnik 16.03.2018
Peta privredna izložba „Ekspo Rusija — Srbija 2018“ i Beogradski poslovni forum završeni su svečanom dodelom diploma-zahvalnica učesnicima u foajeu izložbene hale, u hotelu „Metropol palas“ u Beogradu. Tematike koje su u protekla tri dana… »

Ako Amerika uvede Kinezima carine — stiže strašna odmazda

Sputnik 16.03.2018
Trgovinski rat između Amerike i Kine bio bi katastrofa. U slučaju da do njega dođe, odgovor Kine bio bi opravdan i neophodan. Nadamo se da će SAD biti dovoljno mudre da pronađu ispravno rešenje, upozoravaju iz Pekinga. Da li je curenje informacija… »

Porošenko proglasio početak vojne operacije u Donbasu

Sputnik 16.03.2018
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko izjavio je da je „antiteroristička operacija“ u Donbasu završena i da je zamenjena „Operacijom Objedinjenih snaga“. Parlament Ukrajine 18. januara usvojio je Zakon o reintegraciji Donbasa, a Porošenko je… »

Rusija pokrenula krivičnu istragu o napadu na Skripaljevu kćerku

Sputnik 16.03.2018
Istražni komitet Rusije pokrenuo je krivičnu istragu o napadu na rusku državljanku Juliju Skripalj na teritoriji Velike Britanije, saopštila je zvanična predstavnica tog komiteta Svetlana Petrenko. Pokrenuta je istraga o pokušaju ubistva koji je… »

Sudije suda za zločine OVK — volonteri

Sputnik 16.03.2018
Sudije Specijalizovanih veća Kosova (Sud za zločine počinjene na Kosovu i Metohiji) održale su u četvrtak, 15. marta, u Hagu treću plenarnu sednicu na kojoj je razmatrano ostvarivanje predstojećih planova, saopšteno je iz te institucije. Tokom… »

Britanski poslanik traži oduzimanje Mundijala Rusiji

Sputnik 16.03.2018
Britanski poslanik iz Laburističke partije Stiven Kinok zatražio je od Međunarodne fudbalske organizacije (FIFA) da oduzme Rusiji organizaciju Mundijala, a potom odloži takmičenje za narednu godinu u novoj zemlji domaćinu, prenosi Bi-Bi-Si. Poslanik… »

„Islam ne pripada Nemačkoj“: Novi ministar u Vladi Angele Merkel izazvao buru

Sputnik 16.03.2018
Nisu prošla ni dva dana otkako je nova Vlada Nemačke položila zakletvu, a već se pojavila prva kontroverza. U intervjuu Bildu, Horst Zehofer, novi savezni ministar unutrašnjih poslova, izjavio je da je pogrešna fraza da „islam pripada… »

Merkelova: Nadam se da će Rusija učestvovati u istrazi oko trovanja Skripalja

Sputnik 16.03.2018
Nemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je nadu da će Rusija učestvovati u istražnom procesu kada je reč o trovanju bivšeg obaveštajca Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji. „Mogu samo da se nadam da će Rusija takođe učestvovati u toj… »

Rahoj ne ide na samit, neće da se slika sa Tačijem

Sputnik 16.03.2018
Španski premijer Marijano Rahoj neće prisustvovati samitu Evropska unija — Zapadni Balkan idućeg meseca jer na želi da se slika sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, piše prištinski dnevnik „Koha“ pozivajući se na španski „Pais“… »