Izvor: Sputnik arhiva vesti 16.03.2018

Dva meseca od ubistva Ivanovića, kosovsko Tužilaštvo nije analiziralo predmet

Sputnik 16.03.2018
Danas je tačno dva meseca otkada je ubijen Oliver Ivanović. Ubijen je sa šest hitaca s leđa ispred prostorija svoje građanske inicijative u Severnoj Mitrovici. Kosovsko Specijalno tužilaštvo saopštilo je da još nije analiziralo predmet Oliver… »

Rusija: U Istočnoj Guti nije korišćeno hemijsko oružje

Sputnik 16.03.2018
Nikakve upotrebe hemijskog naoružanja u Istočnoj Guti nije bilo niti će biti, izjavio je zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov. On je podsetio da je u četvrtak čitav niz zapadnih medija preneo informaciju da je sirijska… »

Džonson: Putin najverovatnije naredio upotrebu nervnog gasa protiv Skripalja

Sputnik 16.03.2018
Šef diplomatije Velike Britanije Boris Džonson izjavio je da je najverovatnije ruski predsednik Vladimir Putin lično naredio da se nervni gas upotrebi protiv bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije. Kako je rekao… »

Ultimatum Porošenku: Krimski Tatari prete masovnim protestima u Kijevu

Sputnik 16.03.2018
Ekstremistička organizacija „Medžlis“ zapretila je masovnim protestima krimskih Tatara u Kijevu ukoliko ukrajinske vlasti ne pretvore poluostrvo Krim u „krimsko-tatarsku nacionalno-teritorijalnu autonomiju“, izjavio je jedan od lidera te… »

Eksplozija u Kosovskoj Mitrovici, bomba na kuću Srbina

Sputnik 16.03.2018
Nepoznate osobe bacile su sinoć eksplozivnu napravu u dvorište kuće u kojoj živi jedan Srbin sa svojom majkom u naselju Bošnjačka mahala u Severnoj Mitrovici. Eksplozija se dogodila u 23.20, povređenih nije bilo ali je napravljena materijalna… »

Ovo je već groteska: Američka vojska udarila na srpski Sputnjik

Sputnik 16.03.2018
Dok se u svetu otvaraju opasni ratni i politički frontovi, centar američke vojne moći bavio se juče srpskim Sputnjikom. Ovo na prvi pogled deluje kao hiperbola, lažna vest, komentatorski trik, ali nije. Dobro ste pročitali. No, krenimo otpočetka… »

Milačić tužio Državnu izbornu komisiju

Sputnik 16.03.2018
Kandidat za predsednika Crne Gore Marko Milačić podneo je danas tužbu Osnovnom sudu u Podgorici zbog povrede časti i prava ličnosti protiv Državne izborne komisije i generalnog sekretara te institucije Velja Čađenovića. Saopštenje Marka… »

Peskov: Nećete dugo čekati na naš odgovor Londonu

Sputnik 16.03.2018
Odgovor Rusije na mere Velike Britanije u vezi trovanja bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja nećete dugo čekati, adekvatne mere mogu biti usvojene svakog trenutka, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Kako je naveo, svi preduzeti koraci… »

Sednica Saveta UN za ljudska prava prekinuta pre nastupa Rusije

Sputnik 16.03.2018
Sednica Saveta UN za ljudska prava prekinuta je danas pre nego što je trebalo da nastupi Rusija, izjavio je rukovodilac radne grupe krimskog predstavništva pri ruskom predsedniku Aleksandar Molohov. Kako je rekao, jedan od razloga zbog čega bi sednica… »

Moskva odgovara Vašingtonu: Proširićemo i svoj „crni spisak“

Sputnik 16.03.2018
Moskva će kao odgovor na poslednje sankcije Vašingtona proširiti sopstveni „crni spisak“ u kojem se nalaze pojedine američke ličnosti, iako će se u tom procesu strogo pridržavati principa pariteta, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova… »