Izvor: RTV arhiva vesti 06.06.2018

Kozarev: Priština da sprovede prvih šest tačaka Prvog briselskog sporazuma

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Šef pregovaračkog tima Prištine Avni Arifi iz dana u dan provokativnim izjavama sahranjuje dijalog Beogada i Prištine i poslednji je trenutak da EU, kao posrednik u dijalogu, stane na put takvoj bahatosti i samovolji, ocenio je danas zamenik… »

Protest korisnika kredita u švajcarskim francima

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Članovi Udruženja za zaštitu korisnika bankarskih usluga CHF blokirali su danas saobraćaj u Nemanjinoj ulici ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda i poručili da će protestovati sve dok se predstavnici te institucije ne izjasne o problemu… »

Poverenik: Aplikacija "Izabrani doktor" zadire u privatnost, stvar za istragu

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Aplikacija za zakazivanje pregleda Izabrani doktor, koju je Ministarstvo zdravlja predstavilo 30. maja, zadire u privatnost građana, rekao je poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić. On je u utorak doneo rešenje kojim je… »

Vulin: EU da se ogradi od izjave Apostolove

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas da, ako Evropska unija hoće da povrati poverenje Srba, onda će morati da se ogradi od izjave šefice kancelarije EU na KiM Natalije Apostolove. "Reći da je nasilje nad Srbima na Kosovu i… »

Više od 1.000 amandmana na set finansijskih zakona

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Skupština Srbije počela je danas raspravu o setu finansijskih zakona na koje je podneto oko 1.000 amandmana. Najviše amandmana, više od 500 stiglo je na Predlog zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga kod ugovaranja na daljinu. Ipak… »

Bramerc i Meron: Presuda Karadžiću 2018, Mladiću 2020.

RTV 06.06.2018
NJUJORK - Žalbeni postupak u predmetu Radovana Karadžić trebalo bi da bude okončan do kraja godine, a u predmetu Ratka Mladića do kraja 2020, najavili su danas glavni tužilac Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove (MIKT) Serž… »

Brnabić: Korupcija društvo čini slabim i siromašnijim

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Korupcija je bolest koja društvo čini slabim i siromašnijim, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i istakla da će vlada nastaviti da vodi tešku borbu protiv korupcije. Brnabić je na međunarodnoj konferenciji "Glasna Pištaljka… »

Razgovor ministra sa malinarima sutra - o svemu osim o ceni

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je danas da će sutra u Ministarstvu poljoprivrede primiti malinare na sastanak tokom kojeg će razgovarati o svim problemima i pokušati da nađu rešenje koje će odgovarati i malinarima i… »

Srbija će uvek poštovati Dejtonski sporazum

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladenom Ivanićem, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu, a razmotrili su i moguće zajedničke ekonomske… »

Apel kupačima: Ne na divlje plaže

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Zamenik komandanta Ronilačke jedinice Žandarmerije Igor Grcić, pred početak nove kupališne sezone, apelovao je danas na građane da ne koriste divlje plaže i da se na kupalištima ponašaju odgovorno. "Ministarstvo unutrašnjih poslova… »