Izvor: RTV arhiva vesti 06.06.2018

Van der Belen: Rusiju shvatiti kao deo Evrope

RTV 06.06.2018
BEČ - Predsednici Austrije i Rusije, Aleksander van der Belen i Vladimir Putin, otvorili su u Beču gostujuću izložbu muzeja Ermitaž. Na izložbi u Muzeju istorije umetnosti u glavnom gradu Austrije prikazana su remek dela evropskog slikarstva pod… »

Ohajo: Rerna "upucala" muškarca

RTV 06.06.2018
VAŠINGTON - Policija u Ohaju saopštila je danas da je razrešila slučaj pucnjave u kojoj je ranjen muškarac, navodeći da ga je "upucala" rerna na šporetu. Robin Gerlok (44) zadobio je rane na ramenima pokušavajući da izvuče pištolj koji je… »

Osmo izdanje Festivala Poezika

RTV 06.06.2018
NOVI SAD - Festival Poezika je do sada imao sedam izdanja: pet redovnih bilo je u Kulturnom centru Novog Sada, u saradnji s Kulturnim centrom Kotora realizovano je jedno izdanje festivala u gradu Kotoru, pokrenuta je saradnja s Fondacijom Novi Sad 2021… »

Deo Petrovaradina bez vode do 14 sati

RTV 06.06.2018
NOVI SAD - Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži bez vode će od 8 do 14 sati biti potez od mosta Duga do Reljkovićeve ulice. Cisterna sa pijaćom vodom će biti postavljena ispred OŠ "Jovan Dučić" u Preradovićevoj ulici. Kako je saopštilo JKP… »

Mali sledeće nedelje sa MMF-om o platama i penzijama

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Na razgovorima sa delegacijom MMF sledeće nedelje u Beogradu ćemo definisati stav po pitanju povećanja plata u javnom sektoru, a tema će biti i najavljeno ukidanje Zakona o privremenom smanjenju penzija, izjavio je ministar finansija Siniša… »

Počela prodaja karata za meč Srbija - Nemačka u Novom Sadu

RTV 06.06.2018
NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa predsednikom Košarkaškog saveza Srbije Predragom Danilovićem, članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom, pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Vladimirom… »

UNICEF poziva Novosađane da pomognu deci sa smetnjama u razvoju

RTV 06.06.2018
NOVI SAD - Početkom juna građani Novog Sada će biti u mogućnosti da pomognu deci sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, doniranjem željenog iznosa na uplatnicama UNICEF-a koje im stižu uz majske račune JKP "Informatika''. Građani dobijaju blanko… »

Dokumentarni film "Krst nad jamom" u Novom Sadu

RTV 06.06.2018
NOVI SAD - "Krst nad jamom", dugometražni dokumentarni film predstavnjen je večeras novosadkoj publici u Muzeju Vojvodine . Film donosi najzanimljivije i najznačajnije video zapise prikupljene na terenima Velebita i ostrva Paga gde je među prvima… »

U Noći knjige kupuje se 10 i više naslova

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Noć knjige je počela danas u 17 časova, a ispred najpopularnije knjižare u lancu "Delfi" u beogradskom Studentskom kulturnom centru već je bio formiran red čitalaca koji su sa svojim spiskovima želeli da budu prvi koji će po izuzetno… »

Književnici iz Srbije ugledna nagrada u Libanu

RTV 06.06.2018
BEJRUT - Ugledna međunarodna fondacija "Nadži Naman" (Naji Naaman), sa sedištem u Libanu, dodelila je književna priznanja za 2018. godine, a među dobitnicima su i pisci iz našeg regiona. Književnici i članici Udruženja književnika Srbije Verici… »