Izvor: RTV arhiva vesti 06.06.2018

Stefanović: Jačanje saradnje sa ruskom Rozgvardi jedinicom

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa prvim zamenikom direktora - vrhovnog komandanta federalne službe vojske nacionalne garde Ruske Federacije Sergejem Melikovim o nastavku i jačanju saradnje pre svega u… »

Skelet dinosaurusa prodat za 2,3 miliona dolara

RTV 06.06.2018
PARIZ - Skelet dinosaurusa dugog devet metara i visokog 2,6 metara prodat je za 2,3 miliona dolara na aukciji u Parizu. Skelet je star 150 miliona godina i gotovo u potpunosti očuvan, prenela je agencija Rojters. On je pronađen tokom istraživanja u SAD… »

Ubistva i kidnapovanja novinara na Kosovu pred Skupštinom Evropske federacije novinara

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Na dnevnom redu Skupštine Evropske federacije novinara koja se danas održava u Lisabonu biće predlog rezolucije o istragama ubistava novinara na Kosovu iza kog su stali UNS, NUNS, Asocijacija novinara Kosova i Sindikat novinara Srbije. U… »

Španija traži da se uključi u dijalog Beograda i Prištine

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Na sastanku članova Službe EU za spoljnu politiku u Briselu na kome su članice obaveštene o dešavanjima vezanim za dijalog, Španija i još neke zemlje Višegradske grupe negodovale su što nisu uključene u proces dijaloga Beograda i… »

Bagdad: Broj poginulih u eksploziji porastao na osam

RTV 06.06.2018
BAGDAD - Najmanje osam ljudi je večeras poginulo a 27 povređeno u eksploziji u Bagdadu, u četvrti Sadr siti, naveli su izvori u iračkoj policiji. Izvori su naveli da je eksplodirala municija koja je bila sakrivena u džamiji a eksplozija se dogodila… »

Srpska lista: Carinsko ujedinjenje neprihvatljivo

RTV 06.06.2018
PRIŠTINA - Carinsko ujedinjenje Prištine i Tirane predstavlja jasnu manifestaciju takovane "velikoalbanske politike", ocenjuje Srpska lista i dodaje da to potvrđuje potrebu najhitnijeg sastanka predstavnika Srpske liste sa predsednikom Srbije… »

Požar u hotelu u centru Londona,100 vatrogasaca na terenu

RTV 06.06.2018
LONDON - Oko 100 vatrogasaca učestvuje u gašenju požara koji je izbio u hotelu Mandarin Orijental u centru Londona. Na video snimku vidi se dim koji izbija iznad ovog veoma luksuznog hotela sa 12 spratova. Požar je prijavljen oko 16 sati po lokalnom… »

Svetska banka zadržala iste projekcije rasta BDP-a Srbije

RTV 06.06.2018
VAŠINGTON - Privredni rast Srbije će u ovoj godini iznositi 3,0 odsto, da bi u 2019. godini ubrzao na 3,5 procenata, saopštila je danas Svetska banka u najnovijem izveštaju o globalnim ekonomskim perspektivama. Reč je o nepromenjenim projekcijama u… »

Pokrenuta istraga o bivšem 95-ogodišnjem kaplaru, članu SS odreda smrti

RTV 06.06.2018
BERLIN - Nemački tužioci pokrenuli su istragu o bivšem članu mobilnih odreda smrti za učešće u masakrima koja je izvela "Ajnzace gurpa", specijalne nacističke jedinice koje su operisale na zaposednutim teritorijama i čija je uloga bila da… »

Beograd: Četvoro povređeno u saobraćajkama

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - U Beogradu su se noćas dogodile tri saobraćajne nezgode u kojima su povređene četiri osobe, kazao je jutros Tanjugu portparol Hitne pomoći Mirko Lutovac. Prema njegovim rečima, prva nezgoda se dogodila u 19.24 na Voždovcu u ulici Mirče… »