Izvor: RTV arhiva vesti 06.06.2018

Vunderkind Alma izmamila osmeh na licu Putina

RTV 06.06.2018
BEČ - Pijanistkinja Alma Dojčer koja ima samo 13 godina očarala je ruskog predsednika Vladimira Putina nastupom priređenim u čast nejgove posete Austriji. Austrijski domaćini predstavili su Putinu Dojčer, koja je poznata kao "čudo od deteta" za… »

Novi muzej poljske votke slavi nacionalno piće

RTV 06.06.2018
VARŠAVA - U Varšavi će biti otvoren novi muzej posvećen poljskoj votki, koja ima nacionalnu tradiciju staru 500 godina i predstavlja jedan od najboljih izvoznih proizvoda. Muzej će biti otvoren narednog utorka u bivšoj fabrici votke iz 19. veka… »

Mirjana Karanović: Nisam mislila da ću postati glumica

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Mirjani Karanović i Bogdanu Dikliću danas je uručen Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke. Tačno na dan kada Jugoslavenska kinoteka slavi 69. rođendan njen direktor Jugoslav Pantelić uručio je vredno priznanje slavnim glumcima… »

Specijalni zamrznuti voćni desert za stanovnike zoo vrta

RTV 06.06.2018
MUMBAI - Životinje u zološkom vrtu u Mumbaiju imaju specijalni tretman zbog visokih temperatura u vidu dobijanja zamrznutih voćnih kolača. Pošto temperature u pojedinim indijskim gradovima dostižu i 50 stepeni Celzijusovih, osoblje zološkog vrta… »

Espanjol prvi polufinalista, Zvezda i dalje bez pobede

RTV 06.06.2018
ZLATIBOR - Mladi fudbaleri Espanjola prvi su polufinalisti Kupa prijateljstva na Zlatiboru, nakon što su danas protiv Vardara ostvarili i drugu pobedu na turniru 3:1. Crvena zvezda je posle poraza od Sarajeva remizirala sa Osijekom 2:2, a bod je osvojio… »

Odbojkašice Srbije lako do pobede nad Dominikanom

RTV 06.06.2018
ROTERDAM - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije upisala je devetu pobedu u Ligi nacija, pošto je savladala Dominikansku Republiku 3:0 (25:19, 25:20, 25:13) četvrtog vikenda u Roterdamu. Izabranice Zorana Terzića vratile su se na pobednički… »

Ivanić: Merkel jedina pokazuje interes za BiH

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - "Nemačka kancelerka Angela Merkel jedina od evropskih lidera pokazuje interes za BiH. Nijedan drugi evropski lider ne pokazuje interes za BiH i za većinu njih je odnos prema BiH ignorantski odnos", izjavio je za RTV srpski član predsedništva… »

Budućnost u ekološkim proizvodima od meda

RTV 06.06.2018
STANIŠIĆ - Na tržištu se sve više traže domaći i ekološki proizvodi na bazi meda, a naročito kada je kozmetika u pitanju, jer kožu, kao naš najveći organ, treba adekvatno negovati naročito u letnjim mesecima. Sve više pčelarskih gazdinstava… »

Časove čine zanimljivim, a kolege ih nazivaju štreberima

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Za mnoge učenike časovi u osnovnoj i srednjoj školi su dosadni, gradivo suvoparno i nezanimljivo, ali ima nastavnika koji se trude da to promene i da đaci na kreativniji i zanimljiviji način nego obično provedu čas. Oko 2.500 nastavnika… »

Majstora za auto birajte kao i prijatelje, polako i oprezno

RTV 06.06.2018
NOVI SAD - U susret sezoni godišnjih odmora, važno je pažnju posvetiti i svom automobilu, ukoliko njime putujete. Gužve na auto-putevima i graničnim prelazima, kao i visoka temperatura, mogu biti jedan od uzroka pregrevanja, čak i požara u… »