Izvor: RTV arhiva vesti 06.06.2018

Uhapšen državljanin Srbije u Hrvatskoj

RTV 06.06.2018
SLUNJ - Državljanin Srbije star 60 godina osumnjičen je u Hrvatskoj da je za unapred dogovoreni novčani iznos, u nehumanim uslovima, u kombi vozilu prevozio 23 migranta, u nameri da im omogući da ilegalno izađu s teritorije Hrvatske i uđu u druge… »

Ljumović, ubica svog oca - neuračunljiv, lečenje umesto suđenja

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Radoš Ljumović (36) koji je zimus u porodičnom stanu ubio oca u Resavskoj ulici ubio oca Branimira Ljumovića (79) proglašen je neuračunljivim, nakon obavljenog neuropsihijatrijskog veštačenja. Utvrđeno je da je u vreme izvršenja… »

Konferencija o konstruisanju, oblikovanju i dizajnu na FTN

RTV 06.06.2018
NOVI SAD - Savetnica gradonačelnika Novog Sada Marijana Dukić – Mijatović prisustvovala je otvaranju Međunarodne konferencije o konstruisanju, oblikovanju i dizajnu, koja se održava do 8. juna na Univerzitetu u Novom Sadu. Organizator skupa je… »

Stupio na snagu sporazum o demarkaciji Kosova i Crne Gore

RTV 06.06.2018
PODGORICA - Sporazum o demarkaciji između Crne Gore i Kosova stupio je 4. juna na snagu, saopštilo je crnogorsko ministarstvo spoljnih poslova. Kosovski ambasador u Crnoj Gori Skender Durmiši uručio je generalnoj direktorki za međunarodno pravne… »

Vremeplov: Rođen Puškin

RTV 06.06.2018
NOVI SAD - Na današnji dan 1799. rođen je ruski pisac Aleksandar Sergejevič Puškin, začetnik ruskog realizma, jedan od najvećih liričara svetske književnosti. Bio je inovator u pogledu jezika, stila i sadržaja. Poreklom iz stare, ali osiromašene… »

Lekovi uskoro jeftiniji

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Cene za 98,6 odsto lekova biće smanjene, a za lečenje nekih od najtežih bolesti Srbija uvodi lekove po najvišim standardima u Evropi, izjavio je večeras ministar zdravlja Zlatibor Lončar. On je objasnio da će cene lekova biti umanjene… »

Brnabić sa predsednikom skupštine Slovačke

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Narodne skupštine Slovačke Republike Andrejom Dankom o političkim i ekonomskim odnosima dve države, evrointegracijama Srbije, kao i statusu srpske i… »

Redovne političke konsultacije MSP Srbije i Ukrajine

RTV 06.06.2018
BEOGRAD - Redovne političke konsultacije između ministarstva spoljnih poslova Srbije i Ukrajine, na nivou državnog sekretara i zamenika ministra, održane su danas u Beogradu. Srpsku stranu je predvodio državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova… »

Razgovor sa Trampom kao kobasice - "bolje da ne znate šta je unutra"

RTV 06.06.2018
PARIZ - Predsednik Francuske Emanuel Makron uporedio je telefonske razgovore sa američkim predsednikom Donaldom Trampom i svetskim liderima sa kobasicama, rečima "bolje da ne znate šta je unutra", prenosi danas portal Politico.eu. "Kao što je Bizmark… »

U kompaniji NCR do kraja godine 3.100 zaposlenih iz Srbije

RTV 06.06.2018
KRAGUJEVAC - Kompanija NCR Srbija će povećati broj zaposlenih u Srbiji i do kraja godine imaće više od 3.100 radnika, najavio je danas direktor u kompaniji NCR Stefan Lazarević. "NCR Srbija trenutno ima 2.652 zaposlenih, a do kraja godine ćemo… »