Kultura arhiva vesti 06.06.2018

Intervju Milutin Obradović: Zarobljen sam u tajnama čiji je večiti čuvar strah

Večernje novosti 05.06.2018
Jedan od najautentičnijih i najperspektivnijih umetnika današnjice govori za NovostiOnline o izložbi „Običan, malecki san“, snovima, slobodi, porazima, pobedama.... Nakon nedavno završene veoma uspešne izložbe pod nazivom „Običan, malecki… »

Uručena priznanja Fonda “Branislav Mane Šakić”

Danas 05.06.2018
Fond za očuvanje srpskog jezika i negovanje kulture govora u elektronskim medijima Srbije, okruženja i rasejanja “Branislav Mane Šakić” načeo je treću deceniju postojanja, u važnoj i jedinstvenoj misiji, prenosi Podunavlje.info. Danas je Fond u… »

„Lepota poroka“ u novom ruhu – u Smederevu

Danas 05.06.2018
Kultno ostvarenje ‘srpskog Felinija’ – Živka Nikolića, „Lepota poroka“ digitalno restaurirano u okviru projekta „Vip Kinoteka“, biće prikazano u sredu, 6. juna u Centru za kulturu Smederevo u 20 časova, prenosi Podunavlje.info… »

Sahranjen Predrag Bajčetić: Neprekidno je stvarao bolji svet

Večernje novosti 05.06.2018
Na Novom groblju u Beogradu sahranjen reditelj i profesor Predrag Bajčetić. SVEČANO, tužno i tiho, uz vence i bukete crvenih i belih ruža, sa kišom i suncem koji su se smenjivali, uz pojanje sveštenika i hora ispraćen je na večni počinak… »

Novi hladni rat

Večernje novosti 05.06.2018
Predstavljena knjiga Vinka Pandurevića. KNjIGA "Novi hladni rat i Srbija - Geopolitička stvarnost Srba" potpukovnika dr Vinka Pandurevića rezultat je višegodišnjeg, kontinuiranog naučnog i stručnog praćenja i analiziranja osnovnih postavki poretka… »

Sinoć u Beogradu otkriven “Zajednički mural za Miksalište”

Danas 05.06.2018
Svečanim skupom u društvenom centru Miksalište sinoć je otkriven mural koji su zajedno osmislili i oslikali srednješkolci iz Beogradske umetničke škole za dizajn i nove medije i izbeglice i migranti iz centara Miksalište, Krnjača i Obrenovac. Uz… »