Politika arhiva vesti 17.06.2018

Šokantno! Zoran Lilić dokrajčio slobu u hagu: Evo kako je bivši predsednik SRJ pomogao haškom tužilaštvu!

Kurir 17.06.2018
Bivši predsednik SRJ Zoran Lilić zadao je najjači udarac Slobodanu Miloševiću kao svedok u procesu Haškog tribunala protiv bivšeg predsednika države. Lilić, koji je bio jedan od najbližih Miloševićevih saradnika, čak je pomogao haškom… »

Lutovac: DS će biti jedan od osnivača Saveza za Srbiju

Novi magazin 17.06.2018
Novi predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da će DS biti jedan od osnivača i članova Saveza za Srbiju, u kojem bi trebalo da budu svi koji žele normalizaciju odnosa u Srbiji. "U savezu bi trebalo da budu sve stranke, udruženja… »

Potpisan sporazum o novom imenu Makedonije: "Pomerili smo planine"

Nedeljnik 17.06.2018
Posle dve i po decenije spora, sporazum je potpisan u mestu Psarades na grčkoj obali Prespanskog jezera, i Makedonija dobija zvanično ime Republika Severna Makedonija. Grčak i Makedonija potpisale su danas istorijski sporazum o novom imenu bivše… »

"Svi to pre nas nisu uradili, a Srbija, dok je na čelu Aleksandar Vučić..."

BK TV 17.06.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je večeras u Busijama, naselju nadomak Zemuna, manifestaciji "Krajiške pjesme, igre i običaji", koju je organizovalo Udruženje izbeglih i raseljenih u Srbiji. Vulin je na skupu rekao da država Srbija ne… »

Lutovac: DS će biti jedan od osnivača Saveza za Srbiju

Beta 17.06.2018
Novi predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da će DS biti jedan od osnivača i članova Saveza za Srbiju, u kojem bi trebalo da budu svi koji žele normalizaciju odnosa u Srbiji. "U savezu bi trebalo da budu sve stranke, udruženja… »

"Republika Severna Makedonija" - novo ime bivše jugoslovenske republike će se i te kako odraziti na Srbiju, evo kako!

BK TV 17.06.2018
Grčka postaje vodeća moć na Balkanu, ne korišćenjem sile, već postavljanjem primera saradnje i solidarnosti, izjavio je danas državni sekretar i portparol grčke vlade Diimitris Canakopulos. "Od sada, naša zemlja će brojati samo prijatelje na… »

Potpisan sporazum Atine i Skoplja o novom imenu Makedonije, šok-bombe, kamenje i suzavac na ulicama Skoplja

Insajder 17.06.2018
Makedonija i Grčka potpisale su sporazum o rešavanju spora oko imena, pa je tako i zvanično postignut dogovor da Republika Severna Makedonija bude novo ime te bivše jugoslovenske republike. Sporazum su potpisali ministri spoljnih poslova Nikola… »

Unmik – šansa za opstanak Srba na KiM

Politika 17.06.2018
Dok Euleks ostavlja nerešene predmete, trošak težak više od milijardu evra i poraznu statistiku, misija UN, iako više puta redukovana, ostaje glavni međunarodni politički faktor na Kosovu. Srbija pridaje posebnu važnost Unmiku – misiji u koju… »

Nabuko je propao, na redu je TANAP: Američka bitka za evropske gasne koridore

Sputnik 17.06.2018
Priča o gasu iz Azerbejdžana, koji bi preko gasovoda TANAP trebalo da dobije i Crna Gora, dio je angloameričkog koncepta ekonomski neopravdanog pokrivanja energetskih deficita u Evropi. Gasno nalazište Šah Deniz u Azerbejdžanu ima proizvodnju od… »

Pukotina u odnosima SAD i Evrope: Da li mere EU ciljaju na Trampove republikance

Sputnik 17.06.2018
Mere kojima je Evropska unija odgovorila na američke protekcionističke tarife imaju svoju političku pozadinu. EU je njima pokazala i Donaldu Trampu i republikanskoj eliti u SAD da na takav način u izvesnoj meri može da utiče na izbore koji su za… »