Politika arhiva vesti 17.06.2018

Blokada u demokratskoj stranci? GO DS bez kvoruma, Lutovac negira

Kurir 17.06.2018
BEOGRAD - Na prvoj sednici Glavnog odbora DS od kada je izabran za predsednika stranke, Zoran Lutovac nije imao kvorum zbog čega nije izabran Izvršni odbor. Lutovac, međutim, za Tanjug kaže da izbor novog predsednika Izvršnog odbora nije bio ni… »

"Pitaju se zašto se Srbija naoružava? A zašto se naoružavaju zemlje regiona?"

Vesti online 17.06.2018
"Svih 14 MIG-ova 29, do kraja ove godine ili najdalje početkom sledeće godine biće u letnom stanju i čuvaće naše nebo", najavio je ministar odbrane Aleksandra Vulin. - Trenutno imamo četiri MIG-a 29, spremna i u letnom stanju. Imamo još šest… »

Šefica Euleksa: Kosovo je sada odgovorno za budućnost

RTV 17.06.2018
PRIŠTINA - Šefica Euleksa Aleksandra Papadopulu ocenila je danas da je, posle 10 godina, najveći uspeh misije to što odlazi sa Kosova. Ona je u intervjuu za N1 rekla da "nije sve savršeno", ali da niko i nije očekivao da će se, kako je navela… »

Ljajić: Traži se izlaz u slučaju Meha Omerovića

B92 17.06.2018
Beograd -- Lider SDPS Rasim Ljajić rekao je povodom slučaja poslanika te stranke Meha Omerovića da se u SDPS otvoreno razgovara o tome i da se traži izlaz iz te situacije. Omerović se posle incidenta na aerodromu u Frankfurtu pozvao na diplomatski… »

Stojanović: Pokušaj vlasti da smanji intenzitet protesta

Danas 17.06.2018
Uprkos različitim stavovima o organizatorima saobraćajnih blokada zbog poskupljenja goriva, politikolog Boban Stojanović i marketinški stručnjak Nebojša Krstić smatraju da oni ne mogu prerasti u u ozbiljniji politički protest. „Opozicija i… »

Vukadinović: Vlast sve nervoznija

Danas 17.06.2018
Vlast „nije slabija nego ranije“, ali je sada „nervoznija“, jer se očekuje da „ispuni nešto što je obećala u vezi sa Kosovom“, izjavio je u intervjuu FoNetu narodni poslanik i politički analitičar Đorđe Vukadinović i ocenio da… »

Spremaju Srbima neko zlo? Priština u Briselu na konsultacijama sa svojim šefovima

Srbija danas 17.06.2018
Bilateralni sastanak Albanaca sa posrednicima iz EU. Delagacija Prištine dolazi sutra u Brisel na "redovnu razmenu stavova u okviru dijaloga" sa Beogradom, potvrđeno je u Evropskoj službi za spoljne poslove. Glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa… »

Neočekivana poseta predsednika Srbije: Vučić se pojavio na pijaci u Zemunu, evo šta je kupio

Telegraf 17.06.2018
On se nešto pre 9 časova jutros pojavio na pijaci. Prodavci na zemunskom buvljaku jutros su imali neočekivanu mušteriju i to ni manje ni više nego predsednika Srbije, Aleksandra Vučića. Cilj širenja lažnih vesti je destabilizacija Srbije! Za… »

Vulin u Busijama: Srbija će nastaviti da se bori za prava prognanih iz Hrvatske

Novi magazin 17.06.2018
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u naselju Busije, kod Beograda, da će država uvek voditi računa da se prava proteranih Srba iz Hrvatske poštuju i boriti se da im bude vraćeno ono što je oteto, i da "protok vremena u tome… »

Psiholozi savetuju da osmaci danas prekinu da uče

Novi magazin 17.06.2018
Školski psiholog Marina Nadejin izjavila je da osnovci pred kojima je polaganje male mature danas treba da prekinu sa učenjem i da se dobro odmore. Test iz srpskog jezika, odnosno maternjeg jezika, u okviru male mature, polagaće se sutra. Nadejin je… »