Politika arhiva vesti 17.06.2018

DS pravi savez sa Đilasom

Večernje novosti 17.06.2018
Kontroverze oko kvoruma na Glavnom odboru Demokratske stranke. Odlučeno da DS učestvuje u formiranju opozicionog Saveza za Srbiju. Za zamenika predsednika izabran Saša Paunović. GLAVNI odbor Demokratske stranke odlučio je danas da učestvuje u… »

Vulin: Svi Migovi 29 do kraja godine na nebu

Dnevnik 17.06.2018
BEOGRAD: Svih 14 MIG-ova 29, do kraja ove godine ili najdalje početkom sledeće godine biće u letnom stanju i čuvaće naše nebo, najavio je ministar odbrane Aleksandra Vulin. "Trenutno imamo četiri MIG-a 29, spremna i u letnom stanju. Imamo još… »

Šefica Euleksa: Najveći uspeh za 10 godina je što odlazimo

Radio 021 17.06.2018
Aleksandra Papadopulu, šefica Euleksa, rekla je u intervjuu za N1 da je 10 godina kasnije najveći uspeh misije to što "Euleks odlazi". Nije sve savršeno, ali niko i nije očekivao, dodala je, da će se institucije vladavine prava izgraditi u 10… »

Ljajić: Traži se izlaz u slučaju Meha Omerovića

Novi magazin 17.06.2018
Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić rekao je povodom slučaja poslanika te stranke u Skupštini Srbije Meha Omerovića koji se posle incidenta na aerodromu u Frankfurtu pozvao na diplomatski imunitet, da se u SDPS otvoreno razgovara… »

Stojanović: Pokušaj vlasti da smanji intenzitet protesta

Danas 17.06.2018
Uprkos različitim stavovima o organizatorima saobraćajnih blokada zbog poskupljenja goriva, politikolog Boban Stojanović i marketinški stručnjak Nebojša Krstić smatraju da oni ne mogu prerasti u u ozbiljniji politički protest. „Opozicija i… »

Vukadinović: Vlast sve nervoznija

Danas 17.06.2018
Vlast „nije slabija nego ranije“, ali je sada „nervoznija“, jer se očekuje da „ispuni nešto što je obećala u vezi sa Kosovom“, izjavio je u intervjuu FoNetu narodni poslanik i politički analitičar Đorđe Vukadinović i ocenio da… »

Delegacija Prištine sutra u Briselu na "redovnoj razmeni stavova"

RTS 17.06.2018
U Evropskoj službi za spoljne poslove "Tanjugu" je potvrđeno da delagacija Prištine dolazi sutra u Brisel na "redovnu razmenu stavova u okviru dijaloga" sa Beogradom. Glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom Avni Arifi najavio je da će… »

Neočekivana poseta predsednika Srbije: Vučić se pojavio na pijaci u Zemunu, evo šta je kupio

Telegraf 17.06.2018
On se nešto pre 9 časova jutros pojavio na pijaci. Prodavci na zemunskom buvljaku jutros su imali neočekivanu mušteriju i to ni manje ni više nego predsednika Srbije, Aleksandra Vučića. Cilj širenja lažnih vesti je destabilizacija Srbije! Za… »

Vulin u Busijama: Srbija će nastaviti da se bori za prava prognanih iz Hrvatske

Novi magazin 17.06.2018
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u naselju Busije, kod Beograda, da će država uvek voditi računa da se prava proteranih Srba iz Hrvatske poštuju i boriti se da im bude vraćeno ono što je oteto, i da "protok vremena u tome… »

Evo šta psiholog savetuje osmacima pred sutrašnje polaganje mature: Danas nemojte učiti, odmorite se i dobro naspavajte

Kurir 17.06.2018
Školski psiholog Marina Nadejin izjavila je da osnovci pred kojima je polaganje male mature danas treba da prekinu sa učenjem i da se dobro odmore. Test iz srpskog jezika, odnosno maternjeg jezika, u okviru male mature, polagaće se sutra. Nadejin je… »