Politika arhiva vesti 17.06.2018

DS pravi savez sa Đilasom

Večernje novosti 17.06.2018
Kontroverze oko kvoruma na Glavnom odboru Demokratske stranke. Odlučeno da DS učestvuje u formiranju opozicionog Saveza za Srbiju. Za zamenika predsednika izabran Saša Paunović. GLAVNI odbor Demokratske stranke odlučio je danas da učestvuje u… »

Evo kada će poleteti svi Migovi 29

Mondo 17.06.2018
Svih 14 MIG-ova 29, do kraja ove godine ili najdalje početkom sledeće godine biće u letnom stanju i čuvaće naše nebo, najavio je ministar odbrane Aleksandra Vulin. "Trenutno imamo četiri MIG-a 29, spremna i u letnom stanju. Imamo još šest aviona… »

"Naš najveći uspeh je što odlazimo s Kosova"

Vesti online 17.06.2018
Šefica Euleksa Aleksandra Papadopulu ocenila je da je, posle 10 godina, najveći uspeh misije to što odlazi sa Kosova. Ona je u intervjuu za N1 rekla da "nije sve savršeno", ali da niko i nije očekivao da će se, kako je navela "institucije vladavine… »

Ljajić: Traži se izlaz u slučaju Meha Omerovića

B92 17.06.2018
Beograd -- Lider SDPS Rasim Ljajić rekao je povodom slučaja poslanika te stranke Meha Omerovića da se u SDPS otvoreno razgovara o tome i da se traži izlaz iz te situacije. Omerović se posle incidenta na aerodromu u Frankfurtu pozvao na diplomatski… »

Stojanović i Krstić: Protesti neće prerasti u ozbiljnije

N1 Info 17.06.2018
Uprkos različitim stavovima o organizatorima saobraćajnih blokada zbog poskupljenja goriva, politikolog Boban Stojanović i marketinški stručnjak Nebojša Krstić smatraju da oni ne mogu prerasti u u ozbiljniji politički protest. "Opozicija i… »

Vukadinović: Vlast sve nervoznija

Danas 17.06.2018
Vlast „nije slabija nego ranije“, ali je sada „nervoznija“, jer se očekuje da „ispuni nešto što je obećala u vezi sa Kosovom“, izjavio je u intervjuu FoNetu narodni poslanik i politički analitičar Đorđe Vukadinović i ocenio da… »

Delegacija Prištine sutra na razgovorima u Briselu, bez predstavnika iz Beograda

Radio 021 17.06.2018
U Evropskoj službi za spoljne poslove "Tanjugu" je potvrđeno da delagacija Prištine dolazi sutra u Brisel na "redovnu razmenu stavova u okviru dijaloga" sa Beogradom. Glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom Avni Arifi najavio je da će… »

Vučić jutros posetio buvljak u Zemunu

Blic 17.06.2018
Prodavci na zemunskom buvljaku jutros su imali neočekivanu mušteriju - predsednika Srbije. Nešto pre 9 sati, komešanje je izazvao dolazak Aleksandra Vučića na pijacu. Prodavci na pijaci su ispričali "Blicu" da je Vučić gledao antikvitete i da se… »

Vulin: I dalje ćemo se boriti za prava prognanih iz Hrvatske

N1 Info 17.06.2018
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je u naselju Busije, kod Beograda, da će država uvek voditi računa da se prava proteranih Srba iz Hrvatske poštuju i boriti se da im bude vraćeno ono što je oteto, i da "protok vremena u tome nikada… »

Evo šta psiholog savetuje osmacima pred sutrašnje polaganje mature: Danas nemojte učiti, odmorite se i dobro naspavajte

Kurir 17.06.2018
Školski psiholog Marina Nadejin izjavila je da osnovci pred kojima je polaganje male mature danas treba da prekinu sa učenjem i da se dobro odmore. Test iz srpskog jezika, odnosno maternjeg jezika, u okviru male mature, polagaće se sutra. Nadejin je… »