Politika arhiva vesti 17.06.2018

Kad je saznao da nije u startnoj postavi: Evo šta je uradio Filip Kostić (Foto)

Srbija danas 17.06.2018
Nije se našao u prvih 11. Fudbalska reprezentacija Srbije igraće od 14 časova prvi meč na Svetskom prvenstvu protiv Kostarike. Selektor Mladen Krstajić objavio je sastav igrača za ovaj duel (više pročitajte ), a one što je mnoge iznenadilo jeste… »

Stefanović: U izjavi Cvetkovića ima nelogičnosti, tokom dana se vraća kući

Insajder 17.06.2018
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je novinar Stefan Cvetković dao izjavu policiji, a da je izveštaj dostavljen tužiocu u Vršcu. Tužilac Osnovnog javnog tužilaštva iz Vršca Tihomir Knežević izjavio je još u… »

Mondoloni: Francuska želi i reformisanu i proširenu EU

Beta 17.06.2018
Ambasador Francuske u Beogradu Frederik Mondoloni izjavio je da Francuska nedvosmisleno i snažno podržava evropsku perspektivu Srbije ali da u isto vreme želi jaču Evropsku uniju (EU) koja zato treba da se reformiše. U intervjuu agenciji Beta… »

Severnomakedonsko devojče

Sputnik 17.06.2018
Sporazumom Cipras-Zaev i dogovorenim imenom „Republika Severna Makedonija“ samo se potvrđuje već izneta ocena: rešenja na kojima insistiraju SAD i EU relaksiraju međudržavne odnose, ali povećavaju unutrašnji konfliktni potencijal. Stvari su… »

Vulin: Svi Migovi 29 do kraja godine na nebu

BK TV 17.06.2018
Svih 14 MIG-ova 29, do kraja ove godine ili najdalje početkom sledeće godine biće u letnom stanju i čuvaće naše nebo, najavio je ministar odbrane Aleksandra Vulin. "Trenutno imamo četiri MIG-a 29, spremna i u letnom stanju. Imamo još šest aviona… »

Najavljivan Jankovićev protest trajao 18 minuta

Studio B 17.06.2018
Saša Janković ponovo je prevazišao sam sebe i doživeo još jedan politički fijasko. Na sva zvona najavljivani protest ispred zgrade predsedništva Srbije, koji je trajao 18 minuta, okupio je 18 ljudi. Vidno preplanuo posle dolaska sa Ohrida, sa kojeg… »

Novosti istražuju i Evropa priziva "veliku Albaniju"

Večernje novosti 17.06.2018
Priština i Tirana, uz prećutnu podršku sila, sve više teže jednoj državi. Dimić: Na red će, posle Kosova, doći i deo Grčke i Crne Gore Proroković: Zapad će ih podržavati ako želi haos na Balkanu. NEDAVNIM ukidanjem kontrole na granici… »

INTERVJU Mirović: Pokrenuli smo veliki talas investicija u Vojvodini

Dnevnik 17.06.2018
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, govoreći o dvogodišnjem učinku Pokrajinske vlade na čijem je čelu, kaže u razgovoru za „Dnevnik” da je program Pokrajinske vlade za njega veoma značajan dokument. Dešavalo se da se izvršna vlast… »

I poligraf pokazao nelogičnosti: Ko je pomagao novinaru

Sputnik 17.06.2018
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je novinar Stefan Cvetković završio davanje izjave policiji, izveštaj je dostavljen tužiocu i sada je tužilaštvo na potezu, a Cvetković će se tokom dana vratiti kući, živ i zdrav… »

Šta bi Srbiji doneo „novi Ahtisari“

Sputnik 17.06.2018
Ako se uđe u novi format pregovora s novom ekipom ljudi, nije nemoguće da se pitanje statusa Kosova nađe na pregovaračkom stolu. Iskustvo govori da su specijalni pregovarači Srbiji nametali rešenja koja nisu bila pravedna. Ministar spoljnih poslova… »