Politika arhiva vesti 17.06.2018

Vojislav Šešelj predsednik SRS: Nenad Čanak radio za DB, imao platu 300 maraka

Kurir 17.06.2018
U Hagu sam informaciju dobio od bivšeg šefa DB Jovice Stanišića, a Čanak je Službi služio da u javnost izlazi s najekstremnijim separatističkim idejama. Predsednik SRS Vojislav Šešelj žestoko odgovara na optužbe koje je prošle nedelje na… »

"Naš najveći uspeh je to što odlazimo sa Kosova!"

BK TV 17.06.2018
Šefica Euleksa Aleksandra Papadopulu ocenila je danas da je, posle 10 godina, najveći uspeh misije to što odlazi sa Kosova. Ona je u intervjuu za N1 rekla da "nije sve savršeno", ali da niko i nije očekivao da će se, kako je navela "institucije… »

Stefan Cvetković: Vratio sam se kući, pres konferencija tek u narednih nekoliko dana

Insajder 17.06.2018
Novinar Stefan Cvetković oglasio se dva dana nakon što je na vanrednoj konferenciji za novinare najviši državni vrh saopštio da je Cvetković pronađen živ i zdrav. On se danas javio agenciji Beta telefonom i rekao da je stigao kući, da nije… »

Lični stav Bijelić: Organizatori 5. oktobra su"Trepču" dali u ruke Prištini

Večernje novosti 17.06.2018
Mr Novak Bijelić, bivši direktor giganta na KiM, u autorskom tekstu za "Novosti": Bez Srbije kao krčmara nema važećeg računa. Ne postoji zamrznuti konflikt, pravo ime mu je agresija i zločin. NEPOSREDAN povod za obraćanje domaćoj i svetskoj… »

DS ulazi u Savez za Srbiju: "Predstoji nam velika borba"

Nedeljnik 17.06.2018
Na sednici Glavnog odbora, predsednik DS Zoran Lutovac predložio je da se uđe u razgovore o formiranju Saveza za Srbiju, u kome će, kako je rekao, ova stranka biti član i osnivač. Demokratska stranka donela je odluku o učešću u formiranju… »

Arifi: Idemo u Brisel, insistiramo na sporazumu o energetici

Danas 17.06.2018
Šef kosovske delegacije u pregovorima o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine Avni Arifi je u intervjuu za Kosovapres potvrdio da će njegov tim 18. juna otputovati u Brisel. „Imamo poziv, zapravo 18-tog delegacija Kosova će otputovati i… »

Na Savetu Univerziteta u Kragujevcu sutra treći put o smenjivanju rektora Arsenijevića

Novi magazin 17.06.2018
Savet Univerziteta u Kragujevcu sutra će raspravljati o rešenju ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića o smenjivanju rektora kragujevačkog Univerziteta Nebojše Arsenijevića. Savet je prošle nedelje uputio poziv… »

Migovi spremni: Jasna poruka svima koji bi da napadnu Srbiju

Sputnik 17.06.2018
Svih 14 „migova 29“, do kraja ove godine ili najdalje početkom sledeće godine biće u letnom stanju i čuvaće naše nebo, najavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. „Trenutno imamo četiri MiG-a 29, spremna i u letnom stanju. Imamo još šest… »

Priština: Liberalizacija viza „završeno“ pitanje

Danas 17.06.2018
Kosovske institucije ne očekuju iznenađenje od Evropske unije, kada je reč o liberalizaciji viza. U Vladi Kosova, ali i na drugim državnim instancama su čvrsto uvereni da će do kraja ove godine, građani Kosova moći slobodno da se kreću bez viza u… »

SNP: Radna grupa protiv lažnih vesti

Danas 17.06.2018
Srpska narodna partija (SNP) predložiće Vladi Srbije da oformi posebnu radnu grupu koja bi definisala mere odbrane za slučajeve plasiranja lažnih vesti i vođenja specijalnog rata protiv Srbije, saopštila je danas SNP. Naša zemlja se poslednjih… »