Izvor: Blic arhiva vesti 26.06.2018

Šesti kup matematičke gimnazije: Narednih dana nadmeću se takmičari iz 12 zemalja

Blic 26.06.2018
Gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić svečano je danas otvorio Šesti kup Matemačke gimnazije - međunarodno takmičenje iz matematike, informatike i fizike koje je u našoj prestonici okupilo najbolje predstavnike iz 12 evropskih zemalja. Šesti… »

Muke za turiste: Zašto je Jadransko more hladno usred leta?

Blic 26.06.2018
Turistička sezona uveliko je počela, ali ne kako su turisti zamišljali... More je izrazito hladno za ovo doba godine, a evo i zbog čega:… »

"Ono Bikes" ostvaja tržište Bliskog istoka

Blic 26.06.2018
Srpski proizvođač elektro-bicikala i bicikala "Ono Bikes", nakon zapaženog uspeha modela Archont i pozicioniranja na globalnom tržištu kao jednog od najzanimljivijih novih brendova u biciklističkoj industriji, nastavio je da niže uspehe na… »

Drugu godinu za redom u Beogradu: Međunarodni triatlon u septembru na Adi

Blic 26.06.2018
Svako ko voli plivanje, vožnju biciklom i trčanje može da se oproba u triatlonu. U nedelju, 23. septembra 2018. godine na Adi Ciganliji biće održana, drugu godinu za redom, polu-ajronmen (Half Ironman) triatlon trka 11TRI Belgrade. Takmičari će… »

Rastrgnuti u čeljustima belih zveri: Ovo su najkrvaviji napadi ajkula na Jadranu

Blic 26.06.2018
Slušali smo razne priče kako je Jadransko more bezbedno i kako opasne vrste ajkula tu ne zalaze, osim ponekad prateći velike brodove...ali istina je potpuno drugačija...… »

Organska hrana na fotografijama: Neobična izložba posle radionica u Poljoprivrednoj školi

Blic 26.06.2018
U dvorištu Poljoprivredne škole sa domom učenika PK "Beograd" otvorena je neobična izložba fotografija na recikliranom papiru na kojima je zabeležen proces organske proizvodnje. Izložbom je završen šestomesečni projekat usmeren ka tome da se… »

Cipras razgovarao sa Mejovom u Londonu

Blic 26.06.2018
Grčki premijer Aleksis Cipras sastao se danas sa britanskim premijerom Terezom Mej tokom zvanične posete Londonu. Obraćajući se novinarima Cipras rekao je da su on i Mejova razgovarali o ekonomiji i mogućnostima za britanske investicije u Grčkoj. On… »

Konte: Nemački brod s migrantima moći će da pristane u Maltu

Blic 26.06.2018
Italijanski premijer Đuzepe Konte tvrdi da će Malta dozvoliti nemačkom humanitarnom brodu "Lajflajn" da pristane, nakon što mu je Italija odbila ulazak u njene luke. Malta bi na taj način okončala krizu od skoro nedelju dana, tokom koje je brod sa… »

Đuričko: Čini mi se da u Srbiji padaju iste nacionalističke kiše iz devedesetih

Blic 26.06.2018
-Hrvatska publika ga voli iz brojnih filmova poput "Do koske", te "Munje", koji i danas, gotovo 20 godina nakon što je snimljen, funkcioniše kao nezaobilazna lektira brojnim mladim filmofilima u Hrvatskoj i Srbiji. Nikolu Đurička smo uhvatili tokom… »

Bugarska: Odluka o Makedoniji i Albaniji dobra za EU i region

Blic 26.06.2018
Bugarska ministarka spoljnih poslova Ekatarina Zaharijeva kaže da je današnja odluka Saveta EU o uslovnom "zelenom svetlu" za početak pregovora Makedonije i Albanije dobra za te dve zemlje, EU, za ceo Zapadni Balkan i sve građane regiona. - Današnja… »