Izvor: RTS arhiva vesti 05.09.2018

"RS i Srbi u BiH za Srbiju najvažnije pitanje"

RTS 05.09.2018
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je u Banjaluci da je pitanje Republike Srpske i srpskog naroda u BiH za Srbiju pitanje od nacionalnog značaja broj jedan. Srbi u Republici Srpskoj i Srbiji jedan su narod, ističe predsednik RS… »

Vučić sa ambasadorom Norveške o situaciji u regionu

RTS 05.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorom Kraljevine Norveške Arneom Sanesom Bjornstadom o saradnji dve zemlje, kao i o situaciji u regionu. U razgovoru sa norveškim ambasadorom Arneom Sanesom Bjornstadom, predsednik Vučić je… »

Lavrov: SAD želi da stvori "opasno žarište" u Ukrajini

RTS 05.09.2018
Cilj SAD u Ukrajini je da stvori "opasno žarište" napetosti na granici sa Rusijom, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Serger Lavrov. "Želim da ih pitam šta je vaš interes u Ukrajini. Ne znam šta SAD traži u Ukrajini osim što želi da… »

Vulin i Diković sa komandantom Nacionalne Garde Ohaja

RTS 05.09.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković sastali su se sa komandantom Nacionalne Garde Ohaja general-majorom Markom Bartmanom. U razgovoru Aleksandra Vulina i Marka Bartmana je istaknuto da je saradnja… »

Napadi na sportski klub i novinare u Kabulu, poginulo 20 ljudi

RTS 05.09.2018
Najmanje 20 ljudi je poginulo, a 70 je ranjeno u dva napada u Avganistanu. Mete su bili rvački klub, novinari i hitne službe, saopštili su zvaničnici. Niko nije preuzeo odgovornost za napad u kabulskoj četvrti Dašt e Barči, gde pretežno žive… »

Vučić i Čepurin o saradnji dve zemlje i dijalogu Beograda i Prištine

RTS 05.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom, s kojim je razgovarao o saradnji dve zemlje i budućim kontaktima najviših zvaničnika. Vučić i Čepurin su se saglasili da kontinuirani politički dijalog… »

Testovi potvrdili da je britanski par otrovan novičokom

RTS 05.09.2018
Laboratorijski testovi potvrdili su da je par u britanskom gradu Ejmsberi bio izložen nervnom agensu novičok, saopštila je Organizacija za zabranu hemijskog oružja. Iz ove organizacije je saopšteno da je analiza uzoraka koje je sakupio njihov tim… »

Sindikalci traže podršku premijerke

RTS 05.09.2018
Granski sindikat industrije, energije i rudarstva "Nezavisnost" obratio se otvorenim pismom premijerki Ani Brnabić od koje traži podršku u rešavanju pitanja isplate minimalne zarade za zaposlene u dva preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i… »

Popisuje se imovina srpskih firmi u bivšim republikama SFRJ

RTS 05.09.2018
Srbija će sačiniti popis imovine srpskih firmi u bivšim republikama, kako bi mogla da pomogne preduzećima u rešavanju imovinskog pitanja. U tom cilju, Republička direkcija za imovinu pozvala je preduzeća i javne ustanove koji su imali nepokretnu… »

Poziv Kim Džong Unu da poseti Rusiju još uvek bez odgovora

RTS 05.09.2018
Moskva i Pjongjang razgovaraju o mogućnostima posete severnokorejskog lidera Kim Džong Una Rusiji, izjavio je savetnik ruskog predsednika Jurij Ušakov. "Razgovara se o mogućnosti takve posete, poziv je upućen... ali datum nije utvrđen, još nema… »