Izvor: RTS arhiva vesti 05.09.2018

Slučaj Skripalj: Objavljena imena osumnjičenih za trovanje

RTS 05.09.2018
Britansko tužilaštvo saopštilo je da su Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov glavni osumnjičeni u slučaju trovanja bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije. Britanska premijerka Tereza Mej tvrdi da su osumnjičeni agenti ruske… »

Avion iz Alžira blokiran u Francuskoj, sumnja se na koleru

RTS 05.09.2018
Avion kojim je leteo 141 putnik, od kojih petoro dece, blokiran je na aerodromu u Perpinjanu u Francuskoj zbog sumnje da su putnici zaraženi kolerom. Putnici koji su sleteli iz Alžira u Francusku evakuisani su iz aviona i stvari su im uzete radi… »

Snažan zemljotres pogodio Japan

RTS 05.09.2018
Snažan zemljotres jačine sedam jedinica Rihterove skale pogodio je oblast jugoistočno od Saporoa u Japanu, saopštio je američki Geološki institut. Za sada nema podataka o povređenima ili materijalnoj šteti. Kako je Rojters javio, epicentar se… »

Marku Đuriću zabranjen ulazak na KiM, kosovska policija demantuje

RTS 05.09.2018
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas popodne vraćen sa administrativnog prelaza. To je skandalozna odluka Prištine, ističe Đurić. Kosovska policija demantuje, navodeći da je Đurić imao dozvolu, ali da nije ušao jer je… »

Mektić: Ne postoji razlog za prisluškivanje Dodika i Vučića

RTS 05.09.2018
Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić rekao je da ga je šef tajne službe BiH Osmah Mehmedagić uverio da ne postoji razlog zbog kojeg bi OSA prisluškivala predsednika RS i Srbije, Milorada Dodika i Aleksandra Vučića, te da je reč o… »

Vremenska prognoza – 6. septembar

RTS 05.09.2018
Više sunca i porast temperature. Kratkotrajna kiša ili pljusak mogući su ponegde u Banatu, Braničevu, na istoku i jugoistoku zemlje. Temperatura od 23 stepena do 28 stepeni. Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave (izvor… »

"Ciđin" spreman da preuzme kanadski "Nevsun"

RTS 05.09.2018
Kineska kompanija "Ciđin majning" ponudila je 1,41 milijardu dolara za preuzimanje rudarske kompanije "Nevsun risorsiz", koja posluje u Srbiji posredstvom svog zavisnog društva "Rakita eksplorejšon" na projektu Čukaru Peki u Boru. Obe strane su, kako… »

Objavljen spisak poslodavaca koji zapošljavaju "na crno"

RTS 05.09.2018
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja objavilo je na svom sajtu spisak sa imenima 21 poslodavca kod kojeg su zatečena lica na radu "na crno". Prema tom spisku, prilikom vanrednih inspekcijskih nadzora izvršenih 1. septembra… »

Sukob demobilisanih boraca i policije na protestu u Sarajevu

RTS 05.09.2018
Sedam policajaca je povređeno, a četiri osobe su uhapšene tokom sukoba bivših boraca Armije BiH i policije u centru Sarajeva. Policija koristila suzavac. Situacija u centru Sarajeva je posle sukoba bivših boraca Armije BiH i policije normalizovana… »

Suđenje Ratku Mladiću – izuzete sudije Meron, Ađijus i Liju Daćun

RTS 05.09.2018
Trojica sudija Apelacionog veća Haškog suda, Teodor Meron, Karmel Ađijus i Liju Daćun izuzeti su iz veća koje će razmatrati žalbu Ratka Mladića na prvostepenu presudu kojom je nekadašnji komandant Vojske RS osuđen na doživotni zatvor, saopštio… »