Izvor: RTS arhiva vesti 05.09.2018

Tehnika pevanja Milorada Jovanovića

RTS 05.09.2018
Prvi udžbenik na srpskom jeziku o tehnici pevanja jeste knjiga Milorada Jovanovića. Nastala u logoru Osnabrik u Nemačkoj, kao svojevrsni dnevnik, čuva se u biblioteci Fakulteta muzičke umetnosti i obogaćuje sliku o našoj muzičkoj istoriji… »

Najgori pljačkaš u istoriji?

RTS 05.09.2018
Naoružani i maskirani čovek ušao je samouvereno u prodavnicu u američkom gradu Orora, rešen da je opljačka. Međutim…. Nakon što je ušao u prodavnicu, izvukao je pištolj i odmah ga ispustio, a oružje je palo preko pulta ispod nogu radnika… »

„Sinergija 2018“ na „RTS Planeti“

RTS 05.09.2018
Kardiološki skup koji organizuje Klinika za kardiologiju Kliničkog centra Srbije „Sinergija znanja invazivnih i neinvazivnih kardiologa“ – održava se od 6. do 8. septembra, uz učešće eminentnih eksperata iz Evrope, Indije, Kine i Japana kao i… »

Supermen postaje veštac, Henri Kavil dobio ulogu Geralta

RTS 05.09.2018
Glumačku postavu „Netfliksove“ predstojeće adaptacije izuzetno popularne epske sage „Veštac“ predvodiće Henri Kavil, koji se proslavio ulogom Supermena u ostvarenju „Čovek od čelika“. Kavilu je poverena uloga Geralta od Rivije, lovcu na… »

Izložba "Ratni put Moravske divizije 1914-1918" u galeriji RTS-a

RTS 05.09.2018
U Galeriji RTS-a otvorena je izložba Narodnog muzeja iz Leskovca "Ratni put Moravske divizije 1914-1918", autora Mire Ninošević i Veroljuba Trajkovića. Narodni muzej u Leskovcu prikupio je mnogo dokumenata, zapisa, predmeta, odlikovanja, uniformi… »

Odzvonilo privremenim penzijskim rešenjima

RTS 05.09.2018
Socijalno-ekonomski savet se saglasio oko predloženih izmena Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, kojima se ukida privremeno umanjenje penzije i kazneni poeni za one sa beneficiranim stažom. Socijalni partneri najavljuju da će u ponedeljak biti… »

Donald Tramp protiv "najkija", Lebron i Serena se ne obaziru

RTS 05.09.2018
Američki predsednik Donald Tramp oštro je kritikovao proizvođača sportske opreme "najki" jer je za zaštitno lice kampanje uzeo Kolina Kapernika, čoveka koji je pokrenuo talas protesta zbog rasizma u NFL ligi. Bojkot apsolutno ubija "najki", rekao je… »

Đoković pretekao Konorsa po broju grend slem četvrtfinala

RTS 05.09.2018
Srpski teniser Novak Đoković je, pobedom nad Žoaom Sozom, pretekao Džimija Konorsa na večnoj listi učesnika četvrtfinala grend slema. Đoković je u tri seta savladao Žoaa Sozu i plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD u tenisu, čime… »

Mekinro o "paklu" Njujorka: Novak je najugroženiji

RTS 05.09.2018
Legendarni američki teniser Džon Mekinro smatra da je Novaku Đokoviću najteže da se nosi sa teškim uslovima u Njujorku. Od kada je počeo Ju-Es open, vreme takmičarima uopšte ne ide naruku, pošto je u "Velikoj jabuci" veoma sparno i vlažno. U… »

„Kaleidoskop“ predstavlja jednu od najvećih svetskih pijanistikinja - Momo Kodamu

RTS 05.09.2018
Nakon vanvremenskog nastupa španskog pijaniste Davida Morena, „Kaleidopskop kulture“ novosadskoj publici predstavlja još jednu zvezdu svetske pijanističke scene, japansku umetnicu Momo Kodamu koja će nastupiti u okviru „Piano siti festivala“… »