Izvor: Blic arhiva vesti 20.10.2018

Niko nije mogao da sakrije suze: Sahranjen Bojan Milovanović koji je brutalno ubijen u Banjaluci

Blic 20.10.2018
Bojan Milovanović (29), koji je pre dva dana ubijen u Banjaluci, sahranjen je danas na gradskom groblju Urije u Kozarskoj Dubici. Porodica, prijatelji, komšije i mnogobrojni građani došli su da se poslednji put oproste od mladića za kojeg su svi… »

Dramatične posledice: Ako prištinske vlasti dobiju "ulaznicu" za Interpol, 5.000 srpskih policajaca završiće na poternicama

Blic 20.10.2018
Najmanje 5.000 aktivnih i bivših pripadnika MUP koji su do 1999. godine i nakon toga obavljali svoju dužnost na prostoru Kosova i Metohije mogli bi se naći na Interpolovim poternicama - ako Priština bude primljena u ovu organizaciju. Mesec dana pre… »

Orban usvojio nosoroga, građani glasaju za ime (video)

Blic 19.10.2018
Mađarski premijer Viktor Orban usvoji je nosoroga i zatražio od javnosti da mu pomogne u izboru imena. "Dobio sam poseban zahtev iz zoološkog vrta u Niređhazu da usvojim nosoroga. To sam i uradio ali usvajanje ide zajedno sa kumstvom, tako da moramo… »

Kocijas: Dao sam ostavku, ali sam srećan

Blic 20.10.2018
Bivši grčki ministar spoljnih poslova Nikos Kocijas izjavio je da je, iako je podneo ostavku, srećan što je postizanjem Prespanskog sporazuma s Makedonijom učinjen značajan korak. On je to, kako prenosi grčka agencija ANA, rekao prilikom… »

Redovi na otvaranju Lilda u Srbiji su ništa za red za tiket za američku lutriju. Kada čujete kolika je nagrada biće vam…

Blic 20.10.2018
Kako je džekpot u megamilionskoj američkoj lutriji porastao na neverovatnih milijardu dolara, jasno je zbog čega mnogi građani žele da okušaju sreću. Zato im ne smeta da i nekoliko sati čekaju u redu za tikete. Za sada se niko nije javio da je… »

Detalji brutalnog ubistva u Banjaluci: Mladiću šrafcigerom krvnički probili glavu

Blic 20.10.2018
Bojan Milovanović (29) iz Kozarske Dubice ubijen je na veoma brutalan način, kada ga je dok je ležao bez svesti Goran Bilčar (27) šrafcigerom ubo u vrat, a zatim mu zadao i smrtonosni udarac tako što ga je ubo u slepočnicu, saznaje… »

Mirović: Sledeće godine Novi Sad dobija novi trgovački centar

Blic 20.10.2018
Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišli su danas radove na izgradnji robne kuće kompanije "Lesnina HHHL", koja će obezbediti više od 150 novih radnih mesta, saglasivši se da dolazak te kompanije… »

BBC: Jedan od osumnjičenih za ubistvo novinara obučavan za špijuna

Blic 20.10.2018
BBC je otkrio nove detalje o jednom od osumnjičenih za ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija, Maheru Abdulazizu Mutrebu, za koga navodi da je obučavan za korišćenje ofanzivne špijunske tehnologije u korist saudijske države. Turski mediji su… »

"Šećerana" postaje umetnička četvrt

Blic 20.10.2018
Nekadašnju Fabriku šećera na Čukarici, koja je zatvorena više od 30 godina, sledeće godine će iz stečaja otkupiti Grad Beograd i od nje napraviti umetničku četvrt. To je sinoć izjavio predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević koji je u… »

Evo šta je potrebno da imate biste dobili posao u kompaniji "Alibaba"

Blic 20.10.2018
Džek Ma, osnivač tehnološke kompanije "Alibaba" čije se bogatstvo meri milijardama, kaže da poslovni razvoj podrazumeva angažovanje pravih ljudi, kod kojih je važan i koeficijent emocija a ne samo inteligencije. "Alibaba" je danas gigant Internet… »