Izvor: Blic arhiva vesti 20.10.2018

Ruska delegacija sa Asadom o borbi protiv terorizma

Blic 20.10.2018
Delegacija Rusije razgovarala je u Damasku sa sirijskim predsednikom Bašarom al-Asadom o borbi protiv terorizma, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane. Ruska delegacija, u kojoj su bili specijalni izaslanik ruskog predsednika za Siriju… »

Milić: Hoće Srbiju da "izbace" iz dijaloga sa Prištinom, ali NATO ima drugačiju poruku

Blic 20.10.2018
Usvajanje seta zakona o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) urađeno je mahom za unutrašnju političku upotrebu, ali i pored toga predstavlja veliku provokaciju Srbije, s namerom da se Beograd isključi iz dijaloga sa Prištinom, kaže… »

Kik-bokser u Nemačkoj na smrt pretukao muškarca srpskog porekla zbog biciklističke staze

Blic 20.10.2018
Muškarac srpskog porekla Ilija Tunić (40) iz Hanovera preminuo je od povreda opasnih po život koje mu je posle svađe naneo biciklista (28), prenosi lokalni Haz.de. Njega je tokom šetnje ulicom pretukao turski kik-bokser jer je zakoračio na… »

Miljana Kulić u panici: "Mama, imam rak, vodite me kod lekara"

Blic 20.10.2018
Miljana Kulić uplašila se za svoje zdravlje. Miljana se požalila majci da se plaši da će umreti jer se loše oseća. Iako ju je majka Marija Kulić svim silama pokušavala da urazumi i umiri, Miljana se uspaničila. - Mama, pao mi je imunitet… »

Horor u ginekološkoj ambulanti: Propisana odšteta od 215 miliona dolara zbog seksualnog uznemiravanja koje su studentkinje…

Blic 19.10.2018
Univerzitet Južne Kalifornije objavio je danas da je postigao načelni sporazum da plati 215 miliona dolara odštete zbog ginekologa koji je seksualno uznemiravao studente nekoliko godina. U saopštenju koji je potpisala direktorka Univerziteta Vanda… »

Lunarni meteorit poput slagalice: Kamen sa Meseca prodat na aukciji za više od 600.000 dolara

Blic 19.10.2018
Deo kamena koji je pao na Zemlju sa Meseca prodat je danas na aukciji u Bostonu za više od 600.000 dolara. Aukcijska kuća RR sa sedištem u Bostonu danas je objavila da je konačnu cenu od 612.500 dolara, za lunarni meteorit platio predstavnik koji radi… »

Zabrinutost u Vašingtonu: Rusija, Kina i Iran mogu uticati na izbore 2018.

Blic 19.10.2018
Američke obaveštajne službe su zabrinute zbog kampanje Rusije, Kine, Irana i drugih zemalja kojima žele da "podriju poverenje u američku demokratiju". U zajedničkom saopštenju kancelarije direktora Nacionalne obaveštajne službe, Službe za… »

Avalski toranj u boji: Zasijalo dekorativno svetlo, a posetioci od sada mogu uživati i u novim sadržajima

Blic 19.10.2018
Avalski toranj dobio je dekorativno osvetljenje, a reflektori su uključeni večeras, povodom 20. oktobra, Dana oslobođenja Beograda od nacista u Drugom svetskom ratu. Na stub tornja montirano je 45 reflektora kojima se upravlja kompjuterski, a… »

"Njujork tajms": Biznismeni možda izbegavaju Rijad, ali ne i poslove

Blic 20.10.2018
Najveće svetske kompanija možda govore o distanciranju od Saudijske Arabije u vreme rastućeg gneva zbog ubistva Džamala Kašogija. Međutim, dok izvršni direktori objavljuju da se povlače sa velike investicione konferencije, iduće nedelje u Rijadu… »

AMSS: Bez zadržavanja na graničnim prelazima

Blic 20.10.2018
Saobraćaj je večeras umerenog intenziteta i odvija se bez gužvi i zastoja, dok veći oprez Auto-moto savez savetuje u zonama gde se izvode radovi, a posebnu pažnju treba obratiti na deonice duž reka i po kotlinama gde česta magla smanjuje vidljivost… »